Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / irak

Glenn Greenwald: "Herinner u de onwettige vernietiging van Irak"

Origineel door Glenn Greenwald* in zijn blog op Salon.com op 29 januari 2010:

Remember the illegal destruction of Iraq?
bron: www.salon.com/opinion/greenwald/2010/01/29/iraq/index.html
vertaling: Jo C.

Lees meer / 0 comment(s)

1 miljoen doden in Irak? De cijfers die u nooit hoort of leest

De journalist Dahr Jamail van IPS komt nog eens terug op de dodencijfers in Irak. Een studie die de Johns Hopkins University in oktober 2006 liet publiceren in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift The Lancet schatte het aantal slachtoffers op 655.000. De organisatie Just Foreign Policy maakte een update van die studie en vermoedt dat er ondertussen al 1.213.716 slachtoffers gevallen zijn.

Lees meer / 4 comment(s)

Redacted

De film "Redacted" van regisseur Brian de Palma is een op ware feiten gebaseerd verhaal. De docu-film reconstrueert de verkrachting en moord van een veertienjarige Irakese meisje en de moord op drie van haar familieleden door een groepje Amerikaanse soldaten in Mahmoudiya in 2006. Enkele soldaten die de feiten gezien hebben zitten met een gewetensprobleem als ze terugkeren naar de VS.

Lees meer / 0 comment(s)

Amerikaans oorlogsmateriaal in de Antwerpse haven

Hier enkele foto's van vers aangekomen Amerikaans oorlogsmaterieel in de Antwerpse haven, dat dit weekend verscheept wordt naar Irak. Voor meer informatie, lees het vorige bericht.

vrasenedok1kl.jpg

vrasenedok2kl.jpg

vrasenedok3kl.jpg

vrasenedok4kl.jpg

vrasenedok5kl.jpg

Lees meer / 4 comment(s)

Maart 2008: België opnieuw logistieke draaischijf voor oorlog in Irak

In 2003 bleek ons land een logistieke draaischijf voor de oorlog tegen Irak en dat is nu 5 jaar na de Irak-oorlog nog steeds het geval. Momenteel rijden weer een hoop treinen met Amerikaans oorlogsmaterieel naar Antwerpen om verscheept te worden naar Irak. Vredesactie vraagt dat de NAVO-akkoorden die deze transporten mogelijk maken, opgezegd worden. Vredesactie wil dat een einde komt aan de Amerikaanse bezetting van Irak en stapt daarom mee op in de anti-oorlogsmanifestatie op 16 maart.

Lees meer / 0 comment(s)

Vechten voor vrede?

Dit filmpje 'Killing in the name of...?' was gericht aan de Australische overheid, -vlak voor de verkiezingen - maar geldt voor iedere overheid: willen we meestappen in de oorlogslogica, die bewezen heeft over heel de lijn te falen? Is het de ‘strijd tegen de Taliban’ of de strijd om grondstoffen die zoveel slachtoffers waard is? Geen van beide.

Lees meer / 0 comment(s)

Irak / Valse verklaringen leidden tot oorlog

Afgelopen dinsdag (22/01/2008) verscheen een studie die aantoont dat G.W Bush en VS-topambtenaren honderden valse verklaringen aflegden tijdens de twee jaren die volgden op de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Het Center for Public Integrity werkte voor de studie samen met het Fund for Independence in Journalism.

Lees meer / 0 comment(s)

Vrouwen bevrijd in Irak...?

42 vrouwen vermoord voor teveel make-up of Westerse kleding

Dit was was een van de hoofdpunten in enkele kranten...Op het eerst gezicht zou je denken zie je wel die achterlijke Islam weer... Maar mijn vraag is altijd hoe- wie- wat- waar en Waarom...?

Het gaat hier dus om vrouwen in Basra, Irak. Alleen al in Basra zijn er meer dan 40 vrouwen gedood, verminkt en gedumpt op straat of op een vuilnisbelt. Enkel en alleen omdat ze zich niet religieus genoeg kleedden of make up droegen.

Mijn eerste vraag is hoe komt dit ...en is dit altijd zo geweest...?

Lees meer / 5 comment(s)

Hometown Baghdad: leven in oorlogsgebied

Hometown Baghdad is een reeks webvideo's waarin Iraakse twintigers tonen hoe het is om in Irak te (over)leven, anno 2007, na vier jaar oorlog en bezetting.

"The everyday life of the Iraqi citizen has been the great untold story of the Iraq war. (...) The brave Iraqi subjects and crew risked their lives every time they turned on a camera to make this series. They want to show the world what life is like when your hometown is a war-zone. We believe that people who see their stories will want to share them with others. (...)"

Lees meer / 0 comment(s)