Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Laatste Cirkel van Stilte in Sint Niklaas

Laatste Cirkel van Stilte in Sint Niklaas

Het regeerakkoord voorziet, tegenover vroeger, hier en daar in verbeteringen. Deze zullen echter de problemen van de mensen zonder papieren niet oplossen. Tienduizenden zullen nog steeds niet geregulariseerd worden en verder moeten leven in de illegaliteit.

_IGP5269.jpg

Het migratiebeleid is nog steeds een kansspel. Mensen zullen nog evengoed willekeurig worden opgepakt en gevangen gezet en even willekeurig worden gedeporteerd. Mensen zullen nog steeds van hun vrijheid worden beroofd omdat ze niet het juiste papier hebben, niet omdat ze een gevaar zouden vormen voor de maatschappij. De gesloten centra worden inderdaad niet afgeschaft.

Binnenlandse zaken blijft de bevoegdheid van minister Patrick Dewael. Hij zal opgelucht ademen dat hij de hete aardappel van het Asiel en Migratiebeleid kan doorschuiven naar Annemie Turtelboom. Een migratiebeleid dat zelfs de vorige premier Verhofstadt, "egoïstisch en zelfs onmenselijk" noemde. (zie De Morgen 14 juli 2007) Spijtig genoeg is het onder zijn beleid, ook enkel bij woorden gebleven.

Dit was de laatste Cirkel van Stilte, maar zeker niet de laatste actie. Alle deelnemers weten dat er veel werk aan de winkel is. De Cirkels hebben keer op keer duidelijk gemaakt dat er een grote groep mensen, asielzoekers en kiezers, tegen het huidige migratie beleid is. De roep voor een 'warme maatschappij' wordt steeds luider

_IGP5271.jpg
_IGP5278_2.jpg
_IGP5279_2.jpg
_IGP5286.jpg
_IGP5290.jpg
_IGP5306_2.jpg
_IGP5313_2.jpg
_IGP5324.jpg
_IGP5326.jpg
_IGP5327_2.jpg
_IGP5341_2.jpg