Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Test-driving Ubuntu 8.4 : "Ik had niet echt gemerkt dat ik op Linux aan het werken was"

Test-driving Ubuntu 8.4 : "Ik had niet echt gemerkt dat ik op Linux aan het werken was"

Op 17 februari kwam Sara hier op indymedia.be aan voor een twee maand durende stage. Ze heeft gedurende twee maand op test versie van Ubuntu 8.4 gewerkt.

Wat haar stoorde was dat de computer af en toe eens uitviel. Dat was natuurlijk te wijten aan het feit dat het een testversie is: "Dat was vooral bij het begin, de laatste weken was dat heel wat beter". Het andere negatieve aan de Ubuntu ervaring was voor Sara de chocolade kleurige desktop omgeving.
Voor de rest was er enkel lof over de Ubuntu ervaring:
"Het werkt efficiënt en gemakkelijk"
"Had niet echt gemerkt dat ik met Linux aan het werken was. Als je mij zou vragen om op Apple computer te werken dan zou dat ik niet meteen zien zitten, maar nu had ik niet eens door dat het geen windows was. Je vind alles gemakkelijk terug en ik absoluut Windows niet gemist. Het is eigenlijk gewoon hetzelfde.


Sara's openoffice

Sara veranderde nagenoeg niets aan de Destktop. toen ik haar toonde dat ze de foto op de achtergrond gemakkelijk kon wijzigen heeft dat een geprobeerd, maar daar bleef het bij.


Sara's Dektop

Sara's favoriete programma's:
Firefox: surfen en e-mail (gmail & hotmail)
Openoffice: schrijven van artikels en andere office taken
Gimp voor het bewerken van foto's.


Sara's Firefox

Firefox kende Sara van op haar windows computer, maar Openoffice of gimp waren nieuw en dat bleek weinig problemen op te leveren.

han

Gepost door han
21.03.2008