Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Betoging tegen nieuwe Europese richtlijn voor sans papiers

[Foto's] Betoging tegen nieuwe Europese richtlijn voor sans papiers

Vandaag vond er een internationale manifestatie plaats tegen het Europese project om buitenlanders in de toekomst makkelijker en sneller het Europese grondgebied te kunnen ontzeggen. De manifestanten vragen een menselijker asiel- en migratiebeleid. De aangekondigde richtlijn is een slechte start voor de realisatie daarvan.

betogingrogier.JPG

De actievoerende vluchtelingenbewegingen concluderen hetvolgende over de aangekondigde richtlijn:

“Deze richtlijn opent de weg voor een beleid dat de opsluiting en uitwijzing van mensen zonder papieren resoluut zou verderzetten. Deze aanpak druist helemaal in tegen de waarden die Europa gefundeerd hebben net na de Tweede Wereldoorlog. Als we dit laten gebeuren keren we terug naar donkere periodes uit onze geschiedenis.”

“Het is aan het Europees Parlement om de fundamentele waarden en vrijheden die de funderingen zijn van het Europees project te verdedigen. En werkelijk inhoud te geven aan het Europese project.
We richten ons daarom naar de leden van het Europees Parlement. Zij moeten gewezen worden op hun historische verantwoordelijkheid en niet akkoord stemmen met deze richtlijn.”

betoging3.JPG
betoging2.JPG

Omdat er bij de vorige manifestatie verschillende mensen werden aangehouden wou men bij de aanvang van de betoging ter plaatse blijven. Maar door de grote opkomst werden de meningen herzien. De betogers wandelden langs Madou, de Botanique, het Liedtsplein, De Brabantstraat en de Aarschotstraat om uiteindelijk aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken te stranden.

kind.JPG
betoging6.JPG
betoging4.JPG
betoging1.JPG
botanique.JPG
kinderen.JPG
raisedfist.JPG
vingersomhoog.JPG
tunnelloop.JPG
urgente.JPG
brabantstraat.JPG
madou.JPG