Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Stoparmoede.nu. Wanneer is de winkel open?

[Foto's] Stoparmoede.nu. Wanneer is de winkel open?

De strijd tegen armoede is een volgehouden strijd. Ze is al jarenlang bezig, ze zal ook nog jarenlang duren. Dit gegeven moet er ons toe aanzetten om deze strijd verder op te voeren, een tandje bij te steken.

_IGP1572.jpg

Iedere maand voeren we aan de gemeenteraad actie.
Iedere maand laten we een ander gezicht zien van armoede.
Iedere maand doen we dat in samenwerking met een andere organisatie.
Deze maand is dat: Noodhulp onder Protest.
Iedere maand hopen we dat Antwerpenaren daardoor meer zicht krijgen op het probleem armoede, en zich er samen met ons mee tegen willen verzetten.
Iedere maand hopen we ook beleidsmakers bewuster te maken van de deze problematiek, en hen aanzetten de juiste veranderingsprocessen in gang te zetten.

_IGP1555.jpg

Het bestaan van noodhulp op zich is een sterk signaal dat er een probleem is. De winkelstraten geven de indruk dat we het wel goed hebben. Maar de armoede rukt steeds verder op en er zijn meer alleenstaanden en gezinnen afhankelijk van noodhulp. Of zoals een ervaringsdeskundige het vertelde: 'Zonder de voedselbedelingen had ik mijn kinderen geen eten kunnen geven.

_IGP1563.jpg

Bij de start van Stop Armoede.nu hadden de organisatoren 20 deelnemers per actie voor ogen. Het zijn er steeds al veel meer geweest.

Noodhulp onder Protest vraagt aan de politieke partijen en de stedelijke overheid blijvend aandacht te hebben voor een opvangbeleid voor mensen in een precaire verblijfsituatie.

_IGP1564.jpg

Het is natuurlijk fantastisch dat er een aantal producten beschikbaar zijn. Maar een grotere verscheidenheid, aan voedings- en verzorgingsproducten, zou moeten kunnen. Het zijn voor een groot deel steeds weer dezelfde producten. Als spaghetti met cocktail of bbq saus je lievelingsgerecht is, dan zit je op rozen. Er worden in Europa subsidies gegeven voor het vernietigen van producten, die kunnen toch verdeeld worden.

_IGP1585.jpg

Heel vol zijn de karretjes niet

De noodhulp draait op de inzet van honderden vrijwilligers. Als de politiek ook wil vechten tegen de armoede, dan zal ze toch meer ondersteuning moeten leveren.

_IGP1587.jpg

Aan de einde van de actie is er zoals de vorige malen soep.

Bij de 'Sociale Kruidenier' zijn de mensen gewoon consument, zoals iedereen die naar een supermarkt gaat, Armoede zit niet alleen in de porte-monnaie maar ook in het hoofd. Het is veel prettiger te betalen, al is het weinig, dan alleen te krijgen.

de foto's zijn geweldig! ook

de foto's zijn geweldig! ook de tekst spreekt boekdelen!