Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

NEEN! boekt eindelijk succes met ...... een HOAX

NEEN! boekt eindelijk succes met ...... een HOAX

Misschien was U ze al vergeten, de Nihilisten van NEEN!. Ze zouden in Antwerpen meerdere zetels veroveren bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Het werd een flop, maar die van NEEN treurden daar niet om.

Tijdens die kieskampanje bewezen ze wel dat ze goed waren in het creëren van een hype. Hun probleem was toen dat alleen zijzelf erin geloofden vandaag is dat enigszins anders.
Op 2 juni lanceerden ze immers een HOAX op het internet die door duizenden mensen werd opgepikt. Ze beweerden in een video bericht dat de Internet providers aan het werken zijn op nieuwe abonnementsvoorwaarden. Je zou van af 2012 betalen per websit die je bezoek. Bij een basispakket zou je 60 website mogen bezoeken, een uitgebreider pakket zou ook google en 200 website bevatten en het blogger pakket zou je toegang geven tot 20000 websites.

Volgens google verwezen na twee dagen reeds 80.000 websites naar het bewuste filmpje en artikel. Ook deze auteur hier had eerst niet door dat het om een HOAX ging. We kregen die HOAX door via, via van de redactie van VRT, van iemand die obns vroeg of wij hierover meer wisten.

Onze webmaster ging bij zijn contacten checken, ik schreef er een stukje over, ... Pas nadat iemand op de beelden die van NEEN! herkende hadden we door dat het om wel zeer misplaatste stunt van die van NEEN was.

Die van NEEN speelden het immers goed in hun video, mede doordat ze verwijzen naar de strijd die aan de gang is rond net-neutraliteit.
In de VS willen internet Providers immers bepaalde website meer debiet toekennen dan anderen. Commerciële websites en de sites van de media concerns zouden op die manier zeer vlot kunnen bekeken worden. De duizenden andere website zouden dan weliswaar maar zeer traag doorkomen.

In VS is daar een hele beweging rond gemobiliseerd die erin slaagde om een wetsvoorstel tegen dergelijk praktijken te laten indienen door zowel een republikein als een democraat.
Meer informatie over net-neutraliteit


Hier onder het filmpje

kijk naar mij!

Ik begon deze blog te lezen zonder een benul te hebben van wat een hoax is. De eerste drie minuten was ik er er dus wel mee weg. Na wat uitleg lijkt het me een soort van urban legend op het net verspreid, een verzonnen verhaal dus. Gelukkig maar, mocht het waar zijn wat hier verteld werd dan waren er haast geen alternatieve sites meer beschikbaar... niet dus!

Lijkt me dat de mensen van neen! niet aan hun proefstuk toe zijn met dit filmpje, alhoewel men dat niet merkt aan de kwaliteit ervan... Op youtube vind je tal van filmpjes met welluidende titels als 'sex & porn taboos!', 'sex for the first time!', 'sex on the run', 'my sex dreams', 'horny tania....' etcetera! Telkens met een foto zoals hierboven van, ik vermoed, Tania die haar vleeswinkel aanprijst.
Elke keer weer word je echter niet verrast door bevallige tania maar wel door de neen!-crew die jammeren dat ze later geen games zullen kunnen spelen en andere loze verhalen.

Een beetje verbijsterd concludeer ik dat de mensen van neen! waarschijnlijk niet veel boeiends te vertellen hebben en ernaar luisteren dus enkel tijdverlies betekent...

Ik ken het groepje niet maar...

Ik ken het groepje niet maar ik zou willen refereren naar een artikel en een website over het onderwerp.

Hieronder de eerste stappen om op elke verstuurde email een prijs te plaatsen als anti-spam strategie. (Idee van Bill Gates Corp.)

http://www.cnn.com/2004/TECH/internet/03/05/spam.charge.ap/

En hieronder over Telus die zich als website beperkt tot pay-per-view toegang met een selectie van corporate websites en nieuws.

http://www.telusmobility.com/on/wweb/wirelesswebsites.shtml

Dit zijn dan wel voorbeelden die aantonen dat het probleem in de toekomst niet uitgesloten is en zich wel eens zou kunnen voordoen.

En jah, wat bertreft NEEN! kan ik alleen maar zeggen dat als het doel was van de aandacht te trekken naar hun groep(wie ze ook zijn)hen dat redelijk gelukt is.

han

Gepost door han
04.06.2008

Tags