Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] Een Vlaanderen zonder Doel

[Video] Een Vlaanderen zonder Doel

Vrijdag kregen de bewoners van Doel, die een huis huren een brief in de bus met de melding dat ze op 1 september 2009 weg moeten zijn. Beslist beleid heet dat. Hier ook 'Walk and don't look back'.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: Doel.mov  (50.54 MB)

De overheid slaagt er niet in de Doelenaars en een deel van Vlaanderen te overtuigen dat de gemeente weg moet. De bewoners vinden Doel perfect 'leefbaar'. De sfeer in het dorp is goed. De mensen helpen elkaar. De dorpelingen wijzen erop dat alleen de vernielde krotten in het nieuws komen. De mooie huizen waarvan de meeste weg moeten worden niet getoond.

De kerk, het kerkhof en het Hooghuis blijven. Maar er zijn ook nog een handvol eigenaars die niet verkocht hebben. Hun huizen worden ook niet onteigend.
De villa's die momenteel afgebroken worden maken het allemaal nog zinlozer. Er is immers ook nog niet beslist of het Saeftinghedok er ooit komt. Brengt die doorvoer van containers, Vlaanderen eigenlijk iets op? Gaan de baten naar Singapore en Dubai en zijn de kosten, zoals Doel, nieuwe wegen, aanslagen op milieu en leefbaarheid voor Vlaanderen?

Spijtig

Het is een knap filmpje, de zwarte kat is een doordenker :-)

Spijtig enkel dat je dit moet/kan filmen,...
Doel dorp had nooit weggemoeten,foutje in hetgeen wat ze noemen (inderdaad) beslist beleid,...