Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] World Naked Bike Ride (te Brussel)

ImageMagick reported an error: convert: unable to open image `files/!cid_image001.gif@01C69052': No such file or directory. convert: missing an image filename `files/imagecache/feature-small-square/!cid_image001.gif@01C69052[1]'.

[Fotoreportage] World Naked Bike Ride (te Brussel)

BRUSSEL -- Net als vorig jaar deed België ook dit jaar weer mee aan de World Naked Bike Ride. Vandaag organiseerden ze in België een naaktfietstocht om te protesteren tegen de vervuiling, uitbuiting, de afhankelijkheid van olie als energieleverancier en alle andere onrechtmatigheden in de wereld.

09.jpg

Er zijn momenteel genoeg manieren om niet meer afhankelijk te zijn van olie om de auto's te laten rijden en onze huizen te verwarmen. Ook willen ze meer begrip voor de mensen die zich als zwakke weggebruiker door het verkeer begeven, wat vooral in Brussel moeilijk is. Om deze zwakte te benadrukken werd er dus naakt gefietst, want niets is zo puur en fragiel als het naakte lichaam!

Het vertrek was om 14uur voor het Station Luxemburg in Brussel. Er waren iets minder deelnemers dan vorig jaar, maar alle aanwezige fietsers waren dan volledig gemotiveerd en stonden achter de eisen. Na een rondje in het Park Leopold te hebben gereden, werden 2 fietsers “aangehouden” wegens het niet in het bezit hebben van een identiteitskaart. Ook verder rijden op de openbare weg mocht niet meer, wat wel mocht was rondjes rijden in het park, wat dan ook gedaan werd.

10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg

Libérons la ville des automobiles

14.jpg

Arrestatie van 2 fietsers, omdat deze hun identiteitspapieren niet bij hadden.

15.jpg

Desondanks blijft de goeie sfeer er in.

merci pour tes photos

halo Christophe, many thanks for your photos ... I hope you can sell some but with the few activist we where this year ....

more infos on the action:
http://wiki.worldnakedbikeride.org/index.php?title=Brussels

jef