Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Lange Wapper: Protest and Survive, saturday in Antwerp

[Foto's] Lange Wapper: Protest and Survive, saturday in Antwerp

Zoveelste protest tegen de 'Lange Wapperbrug' deze zaterdag namiddag in Antwerpen. Verschillende organisaties hadden uitgeroepen tot deze (verboden door de Stad!) ludieke actie in Antwerpen. Alles verliep eindelijk rustig en alles werd eindelijk toegelaten. Pers was massaal aanwezig. De tegenstanders waren amper met een klein vijftigtal. Een mager succes dus voor een goed voorbereide actie.

PICT0012.JPG

"Reclaim the Streets-Reclaim the City-Reclaim Democracy". "Voor een duurzame wereld-voor een leefbare stad". "Breng sfeer,muziek en mooi weer mee" stond er te lezen op de oproepbladje. En zo werd het dan ook. Geen onnodige actie toch, want zolang er regelmatig erover word gesproken blijft het geheugen van iedereen waakzaam...

...En dat zal nodig zijn...

PICT0118.JPG
PICT0111.JPG
PICT0136.JPG
PICT0154.JPG
PICT0170.JPG
PICT0183.JPG
PICT0185.JPG
PICT0272.JPG
PICT0280.JPG
PICT0239.JPG
PICT0310.JPG
PICT0324.JPG
PICT0349.JPG
PICT0369.JPG

HEROVER DE STRATEN!

Opnieuw een boeiende reeks foto's, genomen op een snikhete augustus dag. Wat opkomst betreft ben je objectief, John."Een mager succes...", plus een pak nieuwsgierige Antwerpenaars en toeristen.Dergelijke kleinere acties,hier perfect uitgevoerd door een groep jonge mensen,zijn ook nodig.De kwaliteit er van was boeiend.De media aandacht in deze "komkommertijd" ook.Daar gaat het eveneens om.

De initiatiefnemers vroegen geen toelating aan.Ik zag twee politie agenten op de fiets.Zijn ze verstandig aan het worden op het "Schoon verdiep" en in de "politietoren" aan de Oudaen?Enkele weken geleden voerde het Daklozen Aktie Komitee (DAK) een proces tegen de stad Antwerpen, en won dat.Het DAK kreeg een Gemeentelijke Administratieve Sanctie (GAS) wegens een actie die veel beperkter was dan die van vorige zaterdag. Die aangevraagd was,verboden en toch plaatshad.Het proces was een aanklacht tegen het misbruik van GAS bij de beknotting van vrije meningsuiting op straat,op het De Coninckplein.

"Reclaim the streets" zorgde voor een doorbraak.Ik vraag in de toekomst eveneens géén toelating meer voor acties op straten en pleinen.
De vijftig van zaterdag zette het stadsbestuur op haar plaats en zorgde voor "jurisprudentie".Merci.

goed om te weten bedankt

goed om te weten
bedankt voor de info
heb veel last met de gaswetten in Leuven
geef dit door aan de ombudsdienst