Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] De la difficulté de se loger à Bruxelles

[Video] De la difficulté de se loger à Bruxelles

In het Brussels Gewest staan zo'n 25.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning. En de prijzen van huurwoningen blijven stijgen. De armste Brusselaars zijn hiervan het slachtoffer. Als er niet snel wat aan deze situatie wordt gedaan, dan dreigen we af te glijden naar situaties zoals in het begin van de 19de eeuw: huisjesmelkerij en verkrotte woningen.
Twee vrouwen vertellen hun verhaal.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: Hélène & Suzanne.mov  (76.25 MB)

Alors que bruxelles apparaît comme une capitale pleine de promesses où les cours de l'immobilier ont fleuri ces dernières années, une toute autre réalité a vu le jour. En effet, les classes sociales les plus fraglisées économiquement sont touchées de plein fouet par l'opportunisme de propriétaires indélicats.

Hélène et Suzanne sont deux victimes de ce sytème arbitraire. Elles témoignent dans ce reportage de leur conditions de vie dans des logements précaires et insalubres, et comment au quotidien chaque geste voit sa complexité amplifiée par la précarité de celui-ci.