Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

KORPERWELTEN verlengd wegens enorm succes

KORPERWELTEN verlengd wegens enorm succes

Wegens massale belangstelling wordt KÖRPERWELTEN 4, Gunther von Hagens’ tentoonstelling van echte menselijke lichamen, verlengd tot 1 maart 2009. Het succes blijkt niet enkel uit het aantal verkochte tickets maar ook uit 8 nieuwe body donoren in ons land. Bovendien zal een bijzonder beestje zijn opwachting maken tijdens de kerstperiode...

untitled.bmp

175.000 tickets
Door de enthousiaste reacties van pers en publiek en het hoge bezoekersaantal kon een verlenging niet uitblijven. De sterren van KÖRPERWELTEN 4, waaronder gorilla Artis, boeiden sinds de officiële opening op 29 augustus 2008 al meer dan 150.000 bezoekers. Momenteel tikt het aantal verkochte tickets af op 175.000 én het succes blijft aanhouden.

8 nieuwe bodydonoren
Sinds de start van KÖRPERWELTEN 4 in Brussel hebben 8 Belgen zich reeds opgegeven als nieuwe bodydonor. Dat brengt het tussentotaal op 49 Belgische donoren, elk met hun eigen beweegredenen. Eén van de nieuwe donoren verklaart:

“Ik wil mij opgeven als bodydonor om jongeren een beter inzicht te geven in hun eigen lichaam. Door mijn bezoek aan de tentoonstelling heb ik ingezien dat mijn ‘schenking’ zinvol zou zijn voor nieuwe medische- en wetenschappelijke ontwikkelingen.”

Santa’s little helpers
Opvallend is de komst van een uitzonderlijke plastinaat naar ons land. Op 12 en 13 december zal Rudolph, een geplastineerd rendier voorzien van slee en winters sneeuwlandschap, te zien zijn op de Leuvense Kerstmarkt. Nadien verhuist Rudolph naar het shoppingcenter City 2 in Brussel en vanaf 5 januari 2009 zal hij te zien zijn op KÖRPERWELTEN 4 in de Kelders van Cureghem.

Praktisch
KÖRPERWELTEN 4 loopt nog tot 1 maart 2009 in de Kelders van Cureghem.

Elke dag van 10:00u tot 19:30u (laatste toegang om 18:00u)
Donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00u tot 21:00u (laatste toegang om 19:30u)

Tickets zijn verkrijgbaar bij Sherpa.be:
070/25 20 20 of www.sherpa.be

Tickets voor KÖRPERWELTEN 4 worden ook als B-dagtrip verkocht in alle NMBS stations. Verdere info is te vinden op www.b-dagtrips.be

Meer info:
www.sherpa.be
www.koerperwelten.be