Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Hebt u ideeën voor het Antwerpse Stadspark?

Hebt u ideeën voor het Antwerpse Stadspark?

“Is er iets mis met het Antwerps stadspark?” Als ik in de buurt ben, neem ik graag een omweg door het park. Het is een van de weinige rustige plekjes in ‘t Stad. Steden als Londen en New-York koesteren hun cultuur-historische parken. Hyde- en Central- Park zijn natuurlijk groter dan ons stadspark. De steden zijn het ook, maar op cultuur-historische gebied kan het stadspark mee met de groten. Als kind heb ik hier in de winter op het ijs leren schaatsen en ben met de slee uren de helling afgegleden tot mijn vader het niet meer uithield van de koude voeten. Later ben ik er komen wandelen. Ik ben er met mijn kinderen geweest. Nu is het de beurt aan de volgende generaties. Voor de kinderen is er de de speeltuin, jongeren hebben er hun speciale skate-terrein, joggers, wandelaars en mensen die gewoon op een bankje genieten van elkaar of van de rust, zij komen allen aan bod. Gedurende 140 jaar hebben hele generaties van dit park genoten en ze doen het nog steeds.

Antwerpenaar 200812154.jpg

Dit artikeltje staat in de Antwerpenaar van 15 december 2008

Als ik het bovenstaand artikel lees dan heb ik misschien wel een te idyllisch idee over het park. Tijd voor een bezoek.
Volgens het artikeltje is een ‘wandelpark’ uit de tijd en is de Antwerpenaar toe aan nieuwe behoeften. Het is veelzeggend dat de foto bij het artikel een ouder toont die met zijn kind wandelt.
Volgens nog steeds het artikeltje wil de Antwerpenaar zich kunnen ontspannen.

240_20a.jpg

Rustig een praatje kunnen maken is zeker ontspannend.

Maar de kinderen moeten veilig kunnen spelen.

240_19a.jpg

Of de kinderen hier veilig kunnen spelen hangt hier, lijkt me, af van de veiligheid van de toestellen.

241_24.jpg

Het is ijs, ijskoud. Maar nog heeft de speeltuin succes.

Sporten moet ook kunnen.

240_22a.jpg

Er is een jogging parcours aangelegd.

241_22.jpg

En de joggers gebruiken het parcours.

241_23.jpg

De skatebaan is druk bezocht.

241_12.jpg

Het park op zich is prachtig.

241_19.jpg

Je kan wandelen of met de hond spelen.

241_14.jpg

Of gewoon genieten van de natuur.

Wat is eigenlijk het probleem? Wat is er niet goed aan dit park?
Na wat surfen ben ik op een heel interessante blog gekomen. Er is wel degelijk iets aan de hand.
Hebt u interesse Klik dan hier op Bescherm het Historisch Stadspark

BOMEN

WAT BOMEN.

Inderdaad, er is niks mis

Inderdaad, er is niks mis met het Stadspark. Het moet gewoon opgeknapt en gerestaureerd. Als we zien wat ze met het belle epoque Astridplein aangevangen hebben, mogen we echt het ergste vrezen als ze nu dit mooie belle epoque park gaan heraanleggen! Zinloze kosten (2,5 miljoen euro), want het geld zou beter naar aanleg van nieuwe parken gaan (en een deel naar restauratie, beveiliging Stadspark). Iedereen is uitgenodigd zijn steun te komen betuigen voor het Stadspark op een gratis feest in het stadspark op 4 januari, van 14:30-16:30. Breng de woef maar mee. En vergeet niet naar de info boxen van het stad te gaan als je van het park houdt en je mening te geven aan het stadsbestuur. Alle informatie over het dossier Stadspark en waarom het niet mag gemoderniseerd worden vinden jullie op deze website:

http://beschermstadsparkvanantwerpen.wordpress.com