Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Boze onthaalouders dumpen vuile luiers bij minister Vanackere

Boze onthaalouders dumpen vuile luiers bij minister Vanackere

BRUSSEL -- Boze onthaalouders dumpten woensdag een berg vuile luiers in het kabinet van Vlaams minister van Gezin Steven Vanackere (CD&V). Zij eisen al jaren een volwaardig werknemersstatuut en nemen het niet dat de Vlaamse en de federale hen van het kastje naar de muur sturen.

stankvoordank3.jpg

(foto's Maarten Brys)

Een werknemersstatuut en geen nepstatuut, dat willen de onthaalouders zodat ze eindelijk ook recht hebben op vakantie of op compensatie bij inactiviteit. Vreemd genoeg zijn zowel de Vlaamse minister Vanackere als zijn federale collega's Joëlle Milquet en Laurette Onckelinx het roerend eens dat zo'n werknemersstatuut er moet komen.

Alleen blijft het bij woorden. Zonder de vakbonden te consulteren besloot minister Vanackere 10 miljoen euro uit te trekken om de kostenvergoeding van onthaalouders te verhogen. “Draagt de minister graag water naar de zee? Hij bevestigt een nepstatuut”, reageert de christelijke bediendencentrale LBC. Van federaal minister Milquet kregen de vakbonden net te horen dat Vlaanderen treuzelt om met geld over de brug te komen voor een volwaardig werknemersstatuut. De woordvoerder van Vanackere stuurde LBC woensdag dan weer terug naar Joëlle Milquet. “Misschien kunnen ze daar beter actievoeren,” liet hij weten in De Standaard.

stankvoordank1.jpg
stankvoordank2.jpg
stankvoordank4.jpg
stankvoordank5.jpg
stankvoordank6.jpg
stankvoordank7.jpg
stankvoordank8.jpg
stankvoordank9.jpg