Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Gaza: organisaties roepen op tot nationale protestmanifestatie

Gaza: organisaties roepen op tot nationale protestmanifestatie

Woensdag 31 december 2008
14 u Samenkomst aan het Muntplein
Optocht en protestwake aan het Martelarenplein (tot 16u)

Een hele reeks organisaties die begaan zijn met vrede en ontwikkeling zijn verontwaardigd over de escalatie van geweld in de Gazastrook.

Volgens de jongste mediaberichten vielen er minstens 270 doden. De plaatselijke medische urgentiediensten kunnen de honderden gewonden niet aan, wegens een gebrek aan gezondheidsinfrastructuur en medicatie.

Israël zegt daarmee Hamas te willen raken. In werkelijkheid gaat het om een aanval tegen de hele bevolking van Gaza. Deze zoveelste militaire campagne komt er na een bijna twee jaar durend embargo die de Palestijnse bevolking in Gaza aan een collectieve bestraffing onderwerpt. De internationale gemeenschap ondernam hiertegen weinig, hoewel de Speciale Rapporteur voor de Mensenrechten in de Palestijnse Gebieden meermaals stelde dat het embargo het Internationaal Humanitair Recht flagrant schendt. Datzelfde Humanitaire Recht stelt dat burgers onder geen beding het doelwit mogen vormen van de vijandelijkheden.

Om hun verontwaardiging kracht bij te zetten roepen onderstaande organisaties op tot een protestwake met korte optocht op de laatste dag van 2008. Wie wil dat het geweld tegen onschuldige burgers ophoudt, wordt nu woensdag 31 januari om 14 uur verwacht op het Muntplein te Brussel.

Onder het motto:

  • Stop de bombardementen op Gaza
  • Stop het embargo tegen de Palestijnen
  • Stop het geweld tegen burgers

NU!

Praktisch:
Woensdag 31 december 2008
14 u Samenkomst aan het Muntplein
Optocht en protestwake aan het Martelarenplein (tot 16u)

Roepen alvast mee op (voorlopige lijst):

11.11.11, Aardewerk, AFD, Association Belgo-Palestinienne, ATTAC Vlaanderen, Broederlijk Delen, BRussells Tribunal, CNAPD, COCAB, CODIP, Génération Palestine, GroenPlus!, Intal, LeCoTo, Mouvement Citoyen Palestine, Oxfam Wereldwinkels, Pax Christi, PVDA, SAP/LCR, Steungroep voor Rechtvaardigheid en Vrede in Guatemala, Vlaams Palestina Komitee, Vrede vzw, Vredesactie…