Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Bescherm het Stadspark van Antwerpen

Bescherm het Stadspark van Antwerpen

Het Antwerps Stadspark (1869), Onbeschermd Cultureel Erfgoed. Interview met Prof. Dr. Piet Lombaerde die toelicht waarom het Antwerps Stadspark nodig als cultureel erfgoed en beschermd monument geklasseerd dient te worden. Help mee en red het historisch Stadspark van Antwerpen, dat in 1869 door befaamd architect Eduard Keilig werd aangelegd, en dat een pareltje van de landschapsarchitectuur is. Er bestaat een beschermcomité voor het Stadspark, dat de plannen van het stadsbestuur om dit unieke historische park te moderniseren bekritiseerd en ook suggesties doet voor een beter park- en groenbeleid in de Antwerpse binnenstad. Alle info op:

http://beschermstadsparkvanantwerpen.wordpress.com/

Download: SOS Antwerps Stadspark_0001.wmv  (46.21 MB)

Hierboven vind je de link

Hierboven vind je de link voor een eerste informatief filmpje over waarom het Antwerps Stadspark cultureel erfgoed is. Klik op download om de video (ongeveer 5 min.) te bekijken.

Verdere info over hoe je mee het Stadspark kan redden vind je op onze website:

http://beschermstadsparkvanantwerpen.wordpress.com/

CORRECTIE

Dit is het DERDE DEEL van een langer interview met Prof. Dr. Piet Lombaerde.

Deel 1 (historische actergrond) vindt u hier:

http://www.indymedia.be/en/node/31129

Deel 2 (vervolg historische achtergrond) vindt u hier:

http://www.indymedia.be/en/node/31130