Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Betoging tegen het Israëlische geweld in Gaza in Antwerpen

Betoging tegen het Israëlische geweld in Gaza in Antwerpen

Zondagmiddag stipt om 13H00 vertrok op het Antwerpse Sintjansplein de betoging tegen het aanhoudende geweld in Gaza. De vrouwen namen het voortouw in handen en schreeuwden hun verontwaardiging uit over de vele (burger) slachtoffers van het Israëlische offensief in Gaza. Dankzij de goede organisatie en de samenwerking met de ordediensten kon men hier rustig spreken van en model betoging, géén rellen, geen hysterische toestanden, géén onregelmatigheden, enkel een sereen protest. Merkwaardig was wel dat de betoging bijna enkel uit allochtonen bestond, men zou denken dat er toch ook bij autochtonen meer medeleven zou bestaan voor het Palestijnse drama of zou de soldenzondag daar voor iets tussengezeten hebben? In laatse instantie werd het traject van de betoging nog gewijzigd en liep het parcours ver uit de buurt van de koopjesjagers en de bange middenstand, unizo kan zich in de handen wrijven er was géén enkel incident en er werd noch klant noch handelaar één strobreed in de weg gelegd.

01.JPG

Vrouwen in opstand tegen het geweld

02.JPG

Reeds enkele minuten na het vertrek was de betoging al op de Paardenmarkt, zelden een betoging zo stipt weten vertrekken !

03.JPG
04.JPG

Regelmatig werd even halt gehouden om in koor slogans te scanderen.

05.JPG
06.JPG
07.JPG

De honger naar vrede was niet te stillen

08.JPG
09.JPG
10.JPG

Maar ook de mannen lieten van zich horen

11.JPG
12.JPG
13.JPG
14.JPG

Na een gezamelijk gebed werd de betoging ontbonden, de organisatoren bedankten alle deelnemers voor hun komst en dicipline.

15.JPG

Onder luid geroep werden Israëlische vlaggen (of wat daar moest voor doorgaan) in brand gestoken.
En dat was het einde van de betoging.

Schrik-solden

Het waren ook schrik-solden. De media overspoelen ons met berichten over die vervaarlijke moslims. En alsof men dan nog niet bang genoeg is, heeft men nog AEL om ons nog banger te maken.

Merk ook al de misleiding in de pers op, die het afschilderd als een vrouwenbetoging gevolgd door een AEL delegatie, de mannen dus. Deze groep was ongeveer gelijk van grote.
Het grootste deel van die mannen waren zelfs behoorlijk oud voor AEL. (niet zo duidelijk zichtbaar op de fotos hier.)
Het was ook duidelijk te zien dat er het eerder familieleden van de vrouwen waren dan een andere groep.

Er waren op aandringen van P, B van A ook ordevoorzieningen. Ook mannelijk en zeker ook niet van AEL.
Moet zeker opmerken dat deze mensen niet de taak van de A-politie hebben overgenomen zoal P van AEL zou gaan vereisen.(waarmee hij onwettelijkheid opdringt...)

Als er 10 man was die men zou kunnen verdenken zal het al veel geweest zijn. En in zulk toch groot gezelschap is dat zelfs heel weinig.

Maar men moet toch bang zijn want ze konden kabaal maken. Moet wel zeggen ze hadden meer stem dan een doorsnee 'Vlaamse' betoging. Maar dat zegt meer over het 'Vlaams' zwak gedrag. Normaal verbeterd men dat wel met fluitjes of zo. Voor de volgende keer moet het heel stil gebeuren want de journalisten worden al bang bij een kabaal van een mensenstem. (die wel op de markt zou kunnen staan) Het is hilarisch al is het ook triest dat toch geroutineerde verslaggevers ineens geshockeerd zijn van een betoging met enig lawaai. Stel je voor dat kan toch niet waar zijn, men riep... Nu ligt Antwerpen toch in duigen.

Blijkbaar is de Antwerpse Joodse gemeenschap ook verminderd tot 1 persoon. Men citeert steeds maar die eene man als de bange joodse geemenschap. Dat die bang is zal wel waar zijn, na al zijn propaganda voor een onmens-staat zou iedereen bang worden.

Maar het was wel jammer dat er blijkbaar toch veel iets anders te doen hadden? Misschien naar een griezelfilm gemoeten of stond die niet in de solden?

Tags