Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

52 jongeren opgepakt na sms'jes met oproep tot betoging

52 jongeren opgepakt na sms'jes met oproep tot betoging

In de allochtone gemeenschap circuleerden gisteren weer sms'jes die opriepen om te betogen deze woensdag tegen de Israëlische aanvallen in Gaza.

PICT0037.JPG

Aan de ontvangers werd gevraagd om deze woensdag om 15 uur samen te komen voor het Centraal Station of in de Kerkstraat. Deze manifestatie werd niet aangevraagd en was dus per definitie verboden. De politie was massaal ter plaatse en verhinderde dat er een betoging ontstond. Er was ook geen schade.
Zaterdag zal er wel worden betoogd door de AEL. Zo'n 1.000 betogers zouden er mee aan doen. Dit keer wel omgesingeld door een 120-tal 'stewards' van de AEL zelf. Mensen die boven de 25 jaar moeten zijn en herkenbare fluo vestjes moeten dragen...

Het zal een drukke betogingsdag zijn voor de Antwerpse politie: zaterdag betoogt ook de Congolese Gemeenschap (Nationale oproep!) tegen het geweld in Congo. Afspraak vanaf 13uur30 op de Groenplaats (voor een betoging om 14.30u tot op de Bolivarplaats).

En de Antwerpenaars zelf? Die verzameld zich (zo'n 1.500 mensen zijn toch te verwachten) de zondag (rustdag in Belgie) tussen 11 en 14 uur op de Grote Markt voor het Jaarlijkse 'Nieuwjaarsdrink' aangeboden door 't Stad. Voor wie zich wil verzoenen, is er de zondag vanaf 14 uur in het Albertpark een samenkomst georganiseerd door 2 verenigingen van zowel Islam als Joodse religies.

'T Stad bruisend ook 10 dagen na Nieuwjaar!....en is van Iedereen.

PICT0034.JPG

Op de Kerkplein zelf was het de ganse namiddag rustig.

PICT0041.JPG
PICT0050.JPG
PICT0045.JPG

Op het Asrtridplein(Centr.Station)eveneens.
De Politie -naast de 52 jongeren- nam ook (in de buurt van de Kerkstraat) een aantal bewijsmateriaal op.
Deze werd overgebracht in een andere combi op het Astridplein zelf.

PICT0057.JPG
PICT0061.JPG
PICT0059.JPG

Meer dan één 'verloren' Jood (volgende Maandag is het wel 'verloren' Maandag in Antwerpen,maar we waren pas woensdag...)en 6 combi's was er weinig te beleven op het Astridplein.
Deze combi's stonden er 'Stand By'.Ook de ingangen en de hall (speurhonden)van het Centraal Station waren onder Politie toezicht.

PICT0065q.JPG
PICT0030.JPG
PICT0030  a.JPG

De arrestaties gebeurde in een taverne op de Turnhoutsebaan en een paar in een zijstraat van de Kerkstraat-foto's-(Van der Keilenstraat).Volgens een woordvoerder van de Politie werden de meeste arrestaties veroorzaakt door de feit dat de jongeren geen identiteitsbewijs 'op zak' hadden.