Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Gent op straat voor vrede in Gaza

Gent op straat voor vrede in Gaza

Zaterdag namen meer dan tweeduizend allochtone en autochtone Gentenaren deel aan een betoging voor vrede in de Gazastrook. Jong en oud sloten zich aan bij de optocht door het stadscentrum die zonder incidenten verliep. De middag werd afgerond met een gebed voor vrede.

DSC_5887.JPG
DSC_5949.JPG
DSC_6077.JPG
DSC_6083.JPG
DSC_5944.JPG
DSC_6112.JPG
DSC_6087.JPG
DSC_5959.JPG
DSC_6094.JPG

Verschillende verenigingen riepen op om samen te komen aan het Woodrow Wilsonplein. De opkomst was groot, volgens de politie namen ruim tweeduizend mensen deel aan de mars voor vrede in Gaza. Demonstranten van alle leeftijden en afkomst betreurden de terreur tegen de Palestijnen in Gaza. De optocht door het centrum verliep opmerkelijk vreedzaam. Gent bewees nog maar eens een multiculturele stad te zijn met een uitgesproken vredeswens.

Gent voor Gaza

Uw enkele foto's van de betoging in Gent noch uw kommentaar, geven info over de Belgische organisaties die opriepen, noch over de eisen, zoals opschorting van de associatieakkoorden met Israël. Achter het voorste spandoek liepen Vera Dua van Groen!, prominenten van SP-a (o.m. oud-burgemeester Frank Beke en schepenen Tom Balthazar en Fatma Pelivan), en andere kleinere politieke groeperingen. Er waren veel vlaggen van ATTAC. Vermits ik zelf in de betoging liep, is mijn opsomming mogelijk onvolledig. Maar ik ben ook geen reporter. Bij de nieuwe Belgen waren er veel Palestijnse vlagen, maar ook veel Turkse. Allerlei mensen met microfoons en camera's interviewden betogers; maar ik zag op geen Vlaams TV station deze beelden.

Je hebt gelijk

leogargouille

Ik heb 260 foto's getrokken met een nieuw toestel, en er waren maar enkele goed genoeg voor het net.

Ik weet dat ook de tekst bij de foto's veel beter kon. Dat komt omdat ik weinig tijd had. Misschien had ik de foto's en commentaar beter niet gepost. Toch bedankt voor jouw aanvulling.

Inderdaad terechte kritiek

Frank, je moet ook kijken naar de foto's waaronder je dergelijk commentaartje publiceert.
Op deze foto's zie ik bijvoorbeeld : Nato Game over van Forum voor vredesactie en iemand van Vrede.

Ik vind het meer dan OK dat de indymedia fotografen en reporters en betoging of actie niet laten kapen door enkele aanwezige BV's, wat veel andere media meestal wel doen.
De terechte aversie tegenover het BV gedoe mag er weliswaar niet toe leiden tot het omgekeerde. Het natuurlijk van belang dat politieke kopstukken en vertegenwoordigers van sociale beweging manifest aanwezig zijn op dergelijk actie, en dat zou inderdaad ook mogen getoond worden.

Gent voor Gaza

Han : je schrijft: de betoging niet laten kapen door BV's, wat andere media meestal wel doen".
MAAR DAT DOEN DE GROTE MEDIA HIER JUIST NIET! Nergens vond ik de officiële slogans,noch de poltieke aanwezigheid. De grote media doen het voorkomen alsof dit alleen een zaak van kwade moslims tegen joden is. Idem voor de betogingen in Brussel.