Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Drink voor Obama en de Cuban 5

Drink voor Obama en de Cuban 5

Dinsdag 20 januari. Terwijl in de VS de aanstelling van Barack Obama volop aan de gang is verzamelen tientallen Cuba-sympathisanten voor de VS-ambassade. Samen heffen ze het glas op Obama en de vijf Cubanen die nog steeds gevangen zitten in de VS. Ook Dirk Tuypens (acteur), Jonas Geirnaert (comedian/programmamaker), Chris Lomme (actrice) en Joke Devynk (actrice), waren van de partij. Samen met Daan Hugaert (acteur) nemen zij het peterschap op van De Vijf.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: Devijf_obama_20.01.2009.mov  (30.71 MB)

Vijf Cubanen werden in 1998 in de VS gearresteerd. Hun misdaad: infiltreren in anti-Cubaanse terroristische netwerken in Miami. Hiermee trachtten ze terroristische acties, gecoördineerd vanuit de V.S. tegen Cuba, te voorkomen. Zij kregen zware gevangenisstraffen en zitten ondertussen al meer dan 9 jaar in de gevangenis.

drink voor Obama en de Cuban 5

Echt weer iets voor belgie? Ergens voor pleitte en bij god niet weten waarom die Cubanen vast zitten. tjonge jonge echt zielig

Martijn, het is anders wel

Martijn,

het is anders wel duidelijk uitgelegd

Reactie op Martijn

Echt iets typisch voor Belgie???

doen alsof ge er alles van weet... dan mensen bekritiseren die zich wat engageren ... maar duidelijk zelf niet beseffen wat een ongelooflijke misdaad de zogezegde grootste democratie al 9 jaar pleegt.
Maar gij gelooft waarschijnlijk ook in de war against terror.

SOLIDARIDAD CON CUBA

BRAVO compañeros!!!!!!
Esta iniciativa y muchas así, debemos continuar realizando, hasta que se libere a los CINCO antiterroristas cubanos, presos injustamente en EEUU por estar luchando contra los terroristas de Miami, que amparados por el Gobierno de EEUU han causado la muerte de mas de 3000 cubanos y se pasean libremente por las calles de Miami, como Posada Carriles, autor de la voladura de un avión de Cubana de Aviación en pleno vuelo.
Libertad para los CINCO ya!!!!
ver www.cubainformacion.tv