Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Nieuw Antwerpse voetbalstadion noopt jeugdcultuurtempel Scheld'apen tot verhuis

Nieuw Antwerpse voetbalstadion noopt jeugdcultuurtempel Scheld'apen tot verhuis

Een goede twee maanden (23/01/09) geleden berichtte Vlaams minister van ruimtelijke ordening van Mechelen dat het nieuwe Antwerpse voetbalstadion wel degelijk op Petroleum Zuid komt. Dit betekent dat Scheld'apen moet verhuizen. Een kleine maand later (06/02/09)besliste het Antwerpse stadscollege dat zowel het stedelijk magazijn op de Ankerrui als Fort 8 in Hoboken vrijgemaakt worden voor de voortzetting van de werking van Scheld'apen.

DSC00352.jpg

Scheld'apen vierde vorige zomer het 10-jarige bestaan.

Als het voetbalstadion op Petroleum Zuid komt, wat intussen zo goed als zeker is, kan Scheld'apen verhuizen naar de twee voornoemde sites. Zowel het fort als het magazijn zijn fantastische locaties met ongelofelijk veel mogelijkheden. Scheld'apen zal nooit meer Scheld'apen van weleer zijn, maar de nieuwe locaties bieden vanalles anders en nog veel meer.
Scheld'apen zal op deze nieuwe locaties hard verder bouwen aan de eigenzinnige jeugdcultuurtempel waarvan we tien jaar geleden de eerste steen gooiden op D'Herbouvillekaai. Ondertussen nodigt Scheld'apen al zijn medewerkers, bezoekers, artiesten, zusterorganisaties, vrienden, fans, honden en kinderen uit om mee na te denken over wat er op de nieuwe locaties allemaal mogelijk is.
Ze nodigen jou uit om je gedacht te zeggen over wat er allemaal gebeurt, over wat er moet gebeuren en wat vooral niet, over wat we nog missen in Antwerpen en over wat we zullen missen als Scheld'apen verhuisd is.
Er is geen haast bij, ruw geschat blijft Scheld'apen nog twee jaar op d'Herbouvillekaai gestationeerd, maar ondertussen kan je met al je gedachten, dromen en beslommeringen terecht op volgende blog: http://scheldapen.blogspot.com/.
Hier vind je ook meer info over al wat met dat verdomde stadion te maken heeft.