Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Jeugdcriminaliteit stijgt / jeugdcriminaliteit stijgt niet

Jeugdcriminaliteit stijgt / jeugdcriminaliteit stijgt niet

Journalisten zijn neutraal en objectief. Maar hoe komt het dan dat je op basis van de zelfde gegevens een totaal verschillend verslag kan lezen in de kranten? De verslaggeving over het congres over Jeugddelinquentie in Brussel is daar een mooi voorbeeld van.

“Leeftijd minderjarige delinquenten daalt, misdrijven worden steeds ernstiger” Zo luidt de titel in De Morgen. “Jeugdcriminaliteit stijgt niet” Zo concludeert Metro. De Standaard trekt de twee vaststellingen uit elkaar. ”Criminaliteit in Antwerpen verjongt” en “Jeugdcriminaliteit is van alle tijden”.

Uit het artikel van De Standaard blijkt dat de sprekers op het colloquium maar niet genoeg konden benadrukken dat er geen reden is tot paniek. “Het is niet omdat politiek en media veel aandacht besteden aan jeugdige misdadigers dat er nu veel meer zijn dan vroeger. Dat was de rode draad door de lezingen”, aldus De Standaard.

Blijkbaar hadden ze bij De Morgen die boodschap niet helemaal begrepen.

christophe

Gepost door christophe
24.03.2009

Tags