Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Workshop recensies schrijven op 6/05 en 27/05

Workshop recensies schrijven op 6/05 en 27/05

Op vraag van een groep vrijwilligers die boekresencies schrijven voor o.a. Zizo en Indymedia.be organiseren we een workshop "praktische tips voor het schrijven van een boekrecensie". De workshop wordt gegeven door Dirk Leyman.

boeken.jpg

Dirk Leyman (°1965) is literair journalist en werkzaam bij de krant De Morgen, waar hij onder meer Nederlandstalige en Franse literatuur recenseert. Samensteller en mede-auteur van de literaire stedenboeken Gent, de dubbelzinnige (Bas Lubberhuizen, 2000) en Nice, muze van azuur (Bas Lubberhuizen, 2004). Hij publiceert essayistiek in verschillende literaire tijdschriften en magazines. Tussen 1999 en 2008 was hij redacteur van het tijdschrift Deus Ex Machina, sinds 2008 behoort hij tot de kernredactie van DW B. In september 2006 startte hij zijn literaire nieuwsssite De papieren man, (http://papierenman.blogspot.com), waarvoor hij samenwerkt met NRC Handelsblad.

De workshops vinden plaats op woensdag 6 mei en op woensdag 27 mei van 20h00 tot 22h in onze lokalen. Haachtsesteenweg 51 1210 Brussel.

De workshop bestaat uit 2 sessies van 2 uur. Tijdens de eerste sessie wordt de opbouw en inhoud van een recensie besproken. De deelnemers krijgen de opdracht om een recensie van een fictieboek te schrijven. Tijdens de tweede sessie worden deze recensies besproken. De workshop is gratis. Er is plaats voor een 10 Indymedia-vrijwilligers.

Ben je geïnteresseerd ? Inschrijven voor 10 april 2009, mail naar: gb@getbasic.be