Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Stickers vol kunst

Stickers vol kunst

Wie regelmatig in Antwerpen komt, zal het zeker kennen: ’sticker-art’. Kunstenaars zetten hun eigen kunstwerkje op stickers en plakken die op verkeersborden in de stad. “Op mijn stickers zet ik een afbeelding van mijn hoofd, om mezelf als het ware te promoten”, vertelt Timothy, een jonge stickerartiest.

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (1022.42 KB)

sticker-art (2).jpg

Eigen reclame

“In het Antwerpse straatbeeld zie je al genoeg domme reclame hangen, dus mijn stickers kunnen daar voor mijn part ook wel bij”, vindt Timothy. “Alleen de mensen die rijk genoeg zijn kunnen zelf reclame maken. Ik wil mezelf met mijn stickers ook promoten. Grote wereldleiders, zoals Stalin, plakten ook overal hun hoofd op”. Dat promoten lijkt trouwens aardig te lukken. “Ik ben al een aantal keer herkend terwijl ik over de Groenplaats wandelde”, zegt de jonge stickerkunstenaar enthousiast.

Bredere verspreiding dan graffiti

Om de afbeelding van zijn hoofd op de stickers te krijgen gebruikt Timothy de stencil-techniek. Stencils zijn vellen die inkt doorlaten en waarmee je veel afdrukken kan maken. “Stencils kan je heel snel aanbrengen en in veelvoud verspreiden. Het is de beste manier om mijn beeltenis door de hele stad te verspreiden”, legt de jonge stickerartiest uit. Naast sticker-art houdt Timothy zich ook bezig met graffiti. “Daaruit is het idee voor mijn stickers trouwens ook ontstaan. Bij mijn graffiti beeld ik ook vaak mijn gezicht af, maar dat is dan maar op één plaats te zien. Met de stickers kan ik mijn kunst overal verspreiden”.

Foto’s van Timothy’s graffiti kan je vinden op http://www.fotolog.com/thibeau_drn

© 2009 – StampMedia – Thomas De Ridder

sticker-art

Ben er ook welleens mee bezig geweest, heb toen mijn ontwerp naar
www.frescoprint.nl gestuurd,

heb toen mijn houten tuinstoel helemaal omgezet naar 'legerstoel'. Mensen die voorbij kwamen dachten van.. waar zit hij nou op?

omdat ik die stoel hetzelfde eruit liet zien als het gras met die sticker die ik erop plakte.. haha was wel vet