Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Reacties op het Daarkom festival

Reacties op het Daarkom festival

Een aantal reacties van bekendheden op het Daarkom-festival.

DSCN2554.JPG

Nadia Fadil (Sociologe van Marokkaanse afkomst aan de KU Leuven): "Op deze mooie dag verwacht ik meer van Daarkom. Ben benieuwd naar hun toekomstplannen. Ze mogen zeker het debat niet schuwen en de controverse niet uit de weg gaan."

DSCN2583.JPG

Vlaams minister van Cultuur, Jeugd en Sport en het brein achter Daarkom Bert Anciaux (rechts): "Ik heb heel hoge verwachtingen van Daarkom. Het moet een huis zijn waar verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten. Het zal een huis zijn waar Marokkanen ook zelfrespect kunnen opbrengen voor hun cultuur. Daarkom zal een programma hebben dat voor iedereen toegankelijk is."

Mohamed Chakker Voorzitter van de Federatie van Marokkaanse Verenigingen (FMV) en eveneens bestuurslid van Daarkom (midden): "Ik verwacht van Daarkom dat het een cultuurhuis zal zijn voor Marokkanen en Vlamingen. Ik verwacht zelf van Daarkom dat het veel activiteiten op touw zal zetten. Het moet een plaats zijn waar we als mensen ons kunnen ontwikkelen en ons verder kunnen ontplooien. Daarkom moet laagdrempelig zijn, daarmee bedoel ik dat het iedereen moet kunnen bereiken. Het mag zeker geen elitair initiatief worden."

DSCN2589.JPG

Said Saadi Berber stand-upcomedian: "De Berbers zijn niet betrokken bij het initiatief van Daarkom. Hoe kan je mij uitleggen wanneer 80% van het programma Arabisch is terwijl 80% van de Marokkanen Berber is. Dit bewijst dat het initiatief zal falen, daarom zullen de Berberse organisaties in Belgie, een brief aan minister Anciaux richten waarbij we zullen vragen om deze fout recht te zetten."

DSCN2592.JPG

Mohamed van de Berberse Band Imetlaa: "Ik verwacht dat we onze boodschap naar het publiek van Daarkom brengen. Onze boodschap is dat het Berbers meer op de voorgrond moet treden. Marokko is een multicultureel land waar verschillende culturen zijn en we hopen dat het Berbers daarbij ook een rol zal spelen."

mooi

Hey Mohamed,

Tof van je berichtgeving met leuke foto's over het festival van Daarkom. Ik heb me kostelijk geamuseerd zaterdag. Mijn kaartje heb je al. Dus mail me je gegevens door aub.

Groet,
Habib

mooi verslag, jammer dat je

mooi verslag,

jammer dat je mij er af hebt geknipt naast de charmante zanger van Imetlaa ;-)