Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Opstand der Gematigden

Opstand der Gematigden

Pijnlijk stil bleven de gematigde moslims in binnen- en buitenland na de wandaden die extremisten uit naam van hun godsdienst begingen. Hier en daar klonken protesten na de terroristische aanslagen van 11 september 2001, na die in Madrid en Londen en na de moord op Theo van Gogh. Maar de meerderheid zweeg veelbetekenend, zo luidde de kritiek van veel autochtonen.

Maar het ijs begint te kruien. Janny Groen en Annieke Kranenberg, schrijfsters van het veelbesproken boek Strijdsters van Allah, zagen langzaam een tegenbeweging ontstaan. Als verantwoordelijke burgers in een westerse samenleving weigeren steeds meer moslims lijdzaam toe te zien hoe hun godsdienst door extremisten wordt gegijzeld. Het felle islamdebat in Nederland heeft moslims weerbaarder gemaakt, zo blijkt onder andere uit de reacties op de geplande anti-islamfilm van Geert Wilders. Nederlandse moslims zijn niet alleen gekwetst, ze roepen ook op tot legale en ludieke tegenacties.

In Opstand der gematigden geven Groen en Kranenberg een kleurrijk, wervelend en bemoedigend beeld van de hervorming van de islam van binnenuit.

Over Strijdsters van Allah:
‘Een schat aan materiaal over het doen en denken van deze vrouwen.’ NRC Handelsblad

‘Genuanceerd en verontrustend.’ Katholiek Nieuwsblad

https://www.webshopboekhandel.nl/Webshop/ProductImages/9789029082839.jpg

Janny Groen en Annieke

Janny Groen en Annieke Kranenberg deugen absoluut niet. Ze doen al jaren research in de moslimwereld in Nederland, en berichten in de Volkskrant. Ik erger me al jaren dood over de manier waarop ze de zaken aan elkaar rijgen.
Verslaggeving rond joden gaat altijd gepaard met betrokkenheid en inhoudelijkheid, maar bij moslims is er altijd afstandelijkheid en onbegrip.Ze doen vreselijk hun best om het objectief te laten lijken, maar de vooringenomenheid druipt er naar mijn gevoel vanaf.

MohamedEK

Gepost door MohamedEK
22.05.2009

Tags