Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Redactie De Morgen verliest opnieuw bepalend gezicht

Redactie De Morgen verliest opnieuw bepalend gezicht

Vorige week haar nog geïnterviewd en nu - lees ik op mensbrugghe.wordpress.com - heeft ook zij ontslag genomen.

"Liesbeth Van Impe heeft net ontslag genomen bij de krant. En nee, ze weet nog niet wat ze nu gaat doen." Zo staat het in Facebook-jargon op haar profiel.

Het bloeden bij De Morgen is nog niet gestelpt. Van Thillo en Van Isacker hebben hun hand overspeeld. Net een beetje te ver gegaan. Uit arrogantie? Wraakgevoelens? Onwetendheid over wat leeft onder hun journalisten? Onder de lezers?

Van Impe schreef in mooie volzinnen over politiek. Artikels die je las voor de knappe taalvondsten en de inside-informatie over de sp.a en andere partijen. (al was het soms op het randje van horse race-verslaggeving, maar daar zwijgen we vandaag over want over de werklozen niets dan goeds). Maar ook dat kunnen we dus voortaan schrappen als abonnee, na Dewulf, Vandeweghe, Hillaert, Claus, Casper en Hobbes.

vaak is de enige vraag van

vaak is de enige vraag van de media : hoe lang kan je de schijn nog hoog houden ?
(la comedia del arte)

christophe

Gepost door christophe
25.05.2009