Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / De Morgen

"We zullen aantrekken ons niets van kwaliteit"

soa.jpg

Waarom nog geld verspillen aan nalezen? Metro staat toch ook vol fouten?, moet krantenboer Van Thillo gedacht hebben en hij gooide meteen zijn meest getalenteerde eindredacteurs buiten. Maar zijn legendarische besparingswoede begint nu tot hilarische toestanden te leiden.

Politicoloog Carl Devos had het maandag een opiniestuk lang over soa (seksueel overdraagbare aandoening dus). Pas als hij halverwege de namen van Vande Lanotte en Stevaert laat vallen, blijkt dat zijn stuk eigenlijk over sp.a gaat.

Lees meer / 7 comment(s)

De Morgen zoekt ongekende diepten op

Wij zijn geen kwaliteitskrant meer! De Morgen schreeuwt het elke dag van de daken. Door de vele spel-, zet- en (ver)taalfouten natuurlijk. Komt er van als je talentvolle eindredacteurs aan de deur zet. Voorbeelden vindt u hier en hier.

Lees meer / 15 comment(s)

Chef politiek van De Morgen Ruud Goossens stapt op

Na de chef sport en de chef opinie – beiden slachtoffer van de herstructurering - is De Morgen ook haar chef politiek kwijt. Ruud Goossens hield de eer aan zichzelf en stapt op. De voorbije weken namen ook de politieke journalisten Liesbeth Van Impe en Gorik Van Holen ontslag. Ook Tom Cochez liet weten dat hij het niet meer ziet zitten om voor De Morgen te werken. Dat meldt ex-eindredacteur van De Morgen Tim Van der Mensbrugghe op zijn weblog.

Lees meer / 5 comment(s)

Cultuurjournalist Eric Min trekt deur achter zich dicht bij De Morgen

En hij doet dat met een knal. Hieronder vindt u zijn ontslagbrief. Eric Min schreef in De Morgen stukken over beeldende kunst, fotografie en literatuur. Vorig jaar publiceerde hij een biografie van James Ensor.

T.a.v. Klaus Van Isacker, algemeen hoofdredacteur, en Bart Van Doorne, hoofdredacteur van De Morgen

Mijne heren,
 

Lees meer / 1 comment(s)

Redactie De Morgen verliest opnieuw bepalend gezicht

Vorige week haar nog geïnterviewd en nu - lees ik op mensbrugghe.wordpress.com - heeft ook zij ontslag genomen.

"Liesbeth Van Impe heeft net ontslag genomen bij de krant. En nee, ze weet nog niet wat ze nu gaat doen." Zo staat het in Facebook-jargon op haar profiel.

Het bloeden bij De Morgen is nog niet gestelpt. Van Thillo en Van Isacker hebben hun hand overspeeld. Net een beetje te ver gegaan. Uit arrogantie? Wraakgevoelens? Onwetendheid over wat leeft onder hun journalisten? Onder de lezers?

Lees meer / 1 comment(s)

Ontslagen medewerker De Morgen klapt uit de biecht

Dog doesn't eat dog. Een journalist zal dus niet snel een boekje open doen over zijn soortgenoten. Laat staan over zijn eigen werkomgeving. Maar ontslagen journalisten zijn een hondenras apart. Plots wordt de omerta dan toch doorbroken.

Lees meer / 3 comment(s)

Personeel De Morgen start een "Red De Morgen"-blog

Omdat een debat in de krant onmogelijk is, nemen de journalisten van De Morgen hun toevlucht tot een blog. Op http://bloggen.be/reddemorgen/ vind je een eerste reactie op het aangekondigde sociaal bloedbad bij de krant.

Lees meer / 5 comment(s)

"Gaat De Morgen Het Volk achterna?"

Vandaag blaast de krant de Morgen dertig kaarsen uit. Dat wordt gevierd met een extra editie vol nostalgie. Het is ook één van de zeldzame keren dat de nieuwe algemeen hoofdredacteur Klaus Van Isacker iets van zich laat horen in zijn eigen krant. Al laat hij ook nu niet in zijn kaarten kijken.

Lees meer / 4 comment(s)

Redactie van De Morgen ziet gedwongen verhuis niet zitten

Sinds de zomer van 2003 is de redactie van De Morgen te vinden op de Arduinkaai achter de KVS. Vorige week kwam plots het bericht dat de redactie moet verhuizen naar de gebouwen van De Persgroep Publishing (DPP) in Kobbegem. De medewerkers van de Morgen leggen zich niet zomaar neer bij die verhuis en gaven donderdag een petitie af aan de hoofdredactie. De bijna voltallige redactie drukt haar vrees uit dat de verhuis de onafhankelijkheid van de krant in het gedrang zal brengen.

Lees meer / 2 comment(s)