Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Bobbejaanland presenteert internationaal gerenommeerd paardenspektakel ‘Droom’

Bobbejaanland presenteert internationaal gerenommeerd paardenspektakel ‘Droom’

Winnaar van de Zilveren Clown op het Circusfestival van Monte-Carlo een hele zomer lang in ’t Plezantste Land

Lichtaart, 3 juni 2009 - Als het om paardenshows gaat heeft Bobbejaanland een reputatie hoog te houden. Jaar na jaar streven we ernaar een spektakel te brengen dat het vorige overtreft. Die nooit aflatende zoektocht naar het allerbeste, brengt ons dit jaar entertainment van absoluut wereldniveau. Van mei tot augustus stelt Bobbejaanland met bijzonder veel trots ‘Droom’ voor, een internationaal paardenspektakel van de hand van de Italiaanse Giona-familie, winnaars van de prestigieuze Zilveren Clown op het internationale circusfestival van Monte Carlo. Naast die Zilveren Clown namen de Giona's in Monte Carlo voor deze act ook de publieksprijs en de prijs van de kinderjury in ontvangst.

bobbejaanland.jpg

‘Droom’ is het resultaat van een samenwerking tussen de Italiaanse dichter en regisseur Antonio Giarola, en vader Osvaldo Giona en zijn drie zonen. Samen creeërden ze een vrijheidsdressuur met 13 paarden, 1 pony en 8 artiesten. Het spektakel biedt een combinatie van dans, vuurwerk, acrobatie en roman riding. Zo laat Alex vanop één paard, uitsluitend met zijn stem en een pluim, vijf witte paarden samen bewegen. Het werk en de shows van de Giona familie worden wereldwijd als ‘uniek’ en ‘baanbrekend’ beschouwd.

De voorstelling duurt ongeveer 25 à 30 minuten en loopt elk weekend en elke feestdag van 16 mei tot en met 30 juni. Van 1 juli tot en met 29 augustus is de show dagelijks te zien. Afhankelijk van de drukte in het park worden 1 tot 2 voorstellingen voorzien, waarvan de eerste steeds begint om 13u.