Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

politici aller partijen: bestuur!

politici aller partijen: bestuur!

"Wat bedoelt 'de kiezer' met de uitslag van deze verkiezingen?" Het is een vraag die ik wantrouw. De 'kiezer', de 'mensen', of 'men' zo spreken politici. 'Men' wilt stabiliteit. 'Men' heeft gekozen voor rechts of liberalisme.. Alsof er één hand één pen hanteerde om het Vlaamse parlement naar believen in te kleuren. Als er al iets spreekt uit deze verkiezingen dan is het verdeeldheid. Eventueel zou je het democratie kunnen noemen, daar valt over te debateren. Ik zie dat politici hun hoofden breken. Cijfers als preparaten onder de microscoop leggen. 'Wat' wil 'men' zeggen? vragen ze zich af. 'Hoe' kunnen we de 'code' doorbreken? Arme politici. Wat een moeilijke opdracht lijkt het zich in te leven in een volk dat zij claimen te vertegenwoordigen. Analyse, inkeer, ja het heeft zijn belang. 'Zeker nu' zou ik durven zeggen.. Maar vanuit mijn kant van het venster zie ik navelstaarderij waarvan ik hoop dat ze niet aanhoudt. Misschien is het de malaise, de politieke dan, die me al iets te lang functioneert als een spiegel- paleis.

Daarom: 'Dames en heren politiekers': 'Get over it'. Het heeft nu lang genoeg geduurd. Het gaat niet over u. De 'mensen' wachten. Op wachtlijsten bijvoorbeeld. De 'mensen' raken hun job kwijt of vinden er geen meer. De 'mensen' kunnen hun huur, energierekening of hypotheek niet meer betalen. De 'mensen' kraken onder de druk die hoger dan torens groeit. De 'mensen' verblijven in kerken of sporthallen van universiteiten waar ze hopen op een recht dat niet voor 'hen' bestemd lijkt. Onze samenleving hapt naar zuurstof. Gelooft u in de stembusgang als een middel van democratie? Lees dan in de getallen dat het 'volk' zijn werk heeft gedaan. Met verve. U bent aan zet. Het is aan u. U mag het doen voor elke stem die u kreeg. De groten, de kleinen. Ik zou willen dat ik u kon afrekenen voor 'iets', bij de volgende keer dat ik naar het stemhok trek. Ook daarom: Get over it, en: BESTUUR!

verkozen raken en dan rusten ... ?

Mooi stukje!
Vooral het treffende woordgebruik raakt me!

Aagje

Gepost door Aagje
09.06.2009

Tags