Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Honduras: Telesur toont kamer president

Honduras: Telesur toont kamer president

Dat militairen beslissen om de Hondurese president 's nachts uit zijn bed te lichten om hem en zijn familie op het vliegtuig te zetten naar Costa Rica is moeilijk te geloven anno 2009. Maar dat de Venezolaanse openbare omroep Telesur, die voor de rest behoorlijk bericht over de staatsgreep, daarna met een cameraploeg een rondleiding krijgt in het gehavende huis van de president, deed ons echt op het puntje van onze stoel zitten. Wat voorafging aan deze beelden: een straf discours van Venezolaans president Chavez die de staatsgreep veroordeelt, en zegt het Hondurese volk kost wat kost te zullen steunen.

In het filmpje wandelt een verslaggever via de geforceerde achterdeur de villa van Manuel Zelaya binnen. Mooie tuin. We zien de ingetrapte deur van zijn slaapkamer, een verdwaalde sok of onderbroek – dat is niet duidelijk – op de vloer. Zijn echtgenote slaapt blijkbaar in een andere kamer, dat weet televisiekijkend Latijns Amerika dan ook weer. In de kamer van het dochtertje van de afgezette president speelt dramatische muziek. Op de kast staat een pop in camouflagepak met een rode baret: juist, Hugo Chavez. Wij donderden van onze stoel. Dat geloof je enkel als je 't ziet.

Sam

Gepost door Sam
29.06.2009