Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Kamperen bij voordeur van Electrabel

Kamperen bij voordeur van Electrabel

Vrijdagmiddag hebben enkele actievoerders hun tentje opgeslagen voor het Electrabel gebouw aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. De slogan op de voorgevel werd tijdelijk omgebogen ten voordele van het klimaatactiekamp dat ze volgende maand houden.

kamp op straat.JPG

De organisatoren verwachten enkele honderden deelnemers voor het actiekamp. Matthias Lievens: “Het wordt een kamp met do it yourself onderwerpen als vegetarisme en recyclage, naast politieker geladen onderwerpen. Acties natuurlijk ook, zoals de naam al aangeeft, en natuurlijk fuif, cabaret en andere ontspanning.”

electrabellen blazen.JPG

Bij de actie worden ook bellen geblazen. Niets vermoedende voorbijgangers werden uitgenodigd mee te blazen. “Kijk, zo'n bellen als Electrabel, daar zit alleen maar lucht in, en je kan ze zo doorprikken”, grapt de bellenblazer.

Electrabel, klimaatactiekamp.JPG

Steenkoolcentrale in Antwerpen!?

“Een van de onderwerpen op het kamp wordt de nieuwe steenkoolcentrale die E.ON wil gaan bouwen op de terreinen van Bayer Antwerpen. De bouwvergunning daarvoor zal spoedig op de tafel liggen van de kersverse Vlaamse regering. Een moderne steenkoolcentrale mag dan al te boek staan als “groene stroom”, het project vlakbij Antwerpen is een ware CO2-bom.”

Zowel E.ON als Gaz de France/Suez (eigenaar van Electrabel) werden afgelopen week nog beloond voor hun bijdrage aan de Europese energiemarkt: ze kregen van de Europese commissaris voor concurrentiezaken een boete van 553.000.000 euro. Elk.

In samenwerking met Ademloos zal ook de Lange Wapper aan bod komen.

Gebouw gesloten?

“Dit gebouw is definitief gesloten”, staat de lezen aan de ingang van het gebouw. Het blijken vooral de loketten te zijn, die definitief gesloten werden. Spoedig na het begin van de actie verscheen een dame met een badge van Electrabel aan de deur. Na een erg lange babbel met de Antwerpse agenten kwam ze ook nog een foto maken van de actievoerders. Benieuwd hoe relatief “gebouw definitief gesloten” wordt voor Electrabel, wanneer het aankomt op het sluiten van een kerncentrale.

--

http://www.klimaatactiekamp.org/
3-9 augustus 2009, op de Belgisch-Nederlandse grens, tussen Antwerpen en Bergen op Zoom.
Er wordt een vrije bijdrage gevraagd. Richtprijs 10-15 euro per dag.

foto's: Jan Janssen en Tom.

Salut Jan, Quel plaisir de

Salut Jan,
Quel plaisir de retrouver tes photos sur indymédia. Je constate que tu es toujours aussi actif, enthousiaste et impliqué : les tentes : ça sert toujours à quelque chose, n'est ce pas ? Bravo ! Aurélia

Weinig verdienste

Buiten de foto van de bellenblazer is dit vooral de verdienste van Tom hoor.
En idd, tentjes en acties gaan mooi samen!;-)