Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

500-tal sans papiers op straat na ontruiming bezet gebouw

500-tal sans papiers op straat na ontruiming bezet gebouw

Brussel -- Om 6h00 's morgens ontruimde de politie het gebouw van Fortis aan het Sint- Lazarusplein in Brussel dat al sinds mei bezet werd door een 500-tal sans papiers. De meerderheid verliet vrijwillig het gebouw. Een 80-tal mensen verscholen zich op het dak en moesten per helikopter ontzet worden. Na de ontruiming sloeg de brandweer alle ruiten van het gebouw kapot om te beletten dat het gebouw nog eens bezet zou worden. Een 80-tal mensen zonder papieren die administratief zijn aangehouden zijn ondertussen op vrije voeten.

Meer foto's hier te bekijken

foto2.JPG
foto1.JPG
foto3.JPG

Housing in Bruxelles

What would Jean-Marc Deluzée say?

I've heard him say that they have a problem in Belgium since 20 years with land speculation there. On a trip from Etterbeek after Anderlecht, I have seen a lot of vacant houses. A pity that the Belgian state is just capitalism and helps take care that the speculators earn more money.