Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ademloos Roadshow 6-16 oktober

Ademloos Roadshow 6-16 oktober

Het Referendum op zondag 18 oktober in Antwerpen wordt een historische testcase: kan de gewone burger in Antwerpen een megalomaan, ondoordacht project als het BAM tracé nog tegenhouden, tegen het Brussels dictaat en de Belgische betonlobby in?
Roadshow.jpg

BAM, VOKA en NORIANT zullen de komende dagen honderdduizenden euro's verspillen aan promo filmpjes en glanzende brochures ("de mooiste bruggen van de wereld") .Zelfs het argument "werkgelegenheid" wordt gebruikt om Antwerpen dit viaduct, dat hele volkswijken onleefbaar zou maken, door de strot te rammen.

Een groot aantal Antwerpse artiesten zullen de komende dagen het voortouw nemen om duidelijk NEEN te zeggen aan K.Vinck en zijn BAM: Pieter Embrechts, Thomas de Prins, Joke Van Leeuwen, Gwen Cresens (Tanguedia), Vitalski, Jokke Schreurs, Tine Embrechts, Bert Gabriels, The Millenniums, Tutu Puoane, Kathleen Vandenhoudt, Sofie Dykmans, Wiet Van de Leest, Vera Coomans, Kristien Hemmerechts, Erik Vlaminck, Kurt Van Herck, Divan Express, Michael Van Peel, Blackie en de Oohoo's, en vele anderen.

U kan er bij zijn op deze historische avonden van de Ademloze Roadshow langsheen alle culturele centra. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de campagne tegen BAM te kunnen financieren. Uiteraard wordt op al deze avonden ruimte gemaakt voor informatie over de gevolgen van het BAM-tracé & over de alternatieven. Wim Van Hees, Manu Claeys & Peter Verhaeghe zullen er zijn om met hun dossierkennis & hun fenomenaal doorzettingsvermogen de ware toedracht in deze BAM-saga toe te lichten. De uitkomst van dit Referendum zal bepalend zijn voor de leefkwaliteit van Antwerpen de komende 150 jaar.

OVERZICHT

Dinsdag 6 oktober: CC Luchtbal Columbiastraat 110 - 2030 Antwerpen
Woensdag 7 oktober: CC De Schelde Zandvliet De Keyserhoeve 66, 2040 Zandvliet
Donderdag 8 oktober: CC De Kern Wilrijk adres: Kern 18, 2610 Wilrijk
Vrijdag 9 oktober: COSTA St Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen
Zaterdag 10 oktober: KAVKA jongerencentrum 21hr Oudaan 14, 2000 Antwerpen afterparty: DJ Tournesol
Zondag 11 oktober: CC Berchem 14h Driekoningenstraat 126, 2600 Berchem
Dinsdag 13 oktober: zaal dienstencentrum Kronenburg Van Duyststraat
Woensdag 14 oktober: CC Merksem (Grote Zaal) Nieuwdreef 135
Donderdag 15 oktober: CC Deurne Frans Messingstraat 36, 2100 Deurne
Vrijdag 16 oktober: de ROMA

Aanvang telkens: 20H30 behalve CC Berchem 14hr
reserveren kan vooraf via: prospekta: Grote Markt 13 - 2000 Antwerpen Tel: 03 338 95 85 of www.infocultuur.be
kaarten: 8/6 Euro (behalve KAVKA: 4 Euro)
ook via www.infocultuur.be

Vil

Gepost door Vil
05.10.2009