Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Shouting Fence en Palestina

Shouting Fence en Palestina

Componist Orlando Gough, choreograaf Alain Platel en regisseur Vital Schraenen spreken over Palestina en over The Shouting Fence. VRT-journalist Marc Ooms leidde het panelgesprek.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: SFDebB.mov  (90.42 MB)

De Britse componist Orlando Gough componeerde het muzikaal manifest, The Shouting Fence, naar aanleiding van een foto in de krant van een Palestijnse vrouw met een megafoon in het Syrische dorp Majdal Shams. Na de zesdaagse oorlog van 1967 werd het dorp in twee gesneden door een brede no-go-zone. De dorpsbewoners aan beide kanten van de omheining moeten roepen om elkaar te horen.

Alain Platel bezoekt sinds 2001 regelmatig de bezette gebieden in Palestina en realiseerde er o.a. de documentaire Ramallah! Ramallah! Ramallah! over de samenwerking met Palestijnse dansers en acteurs.

Tijdens het concert, The Shouting Fence, zingen zo’n driehonderd zangers van koren uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië over verzet, hoop en liefde. Vital Schraenen regiseerde de Belgische opvoeringen.

zaterdag 17.10.2009 om 17 uur en om 20 uur in De Centrale, Gent
zondag 18.10.2009 om 18 uur in de Salle Philharmonique, Luik
Info: www.shoutingfence.be en http://theshoutingfence.blogvie.com