Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Opinie] De regels van de Westerse Media

[Opinie] De regels van de Westerse Media

Neutrale journalistiek in de Westerse Media? Vergeet het.

Westerse Media regels in verband met het Midden Oosten.

Regel 1 : In het Midden Oosten , zijn het altijd de Arabieren die het eerst aanvallen en is het altijd Israël die zich zelf verdedigd. Dit noemt men vergelding.

Regel 2 : De Arabieren, Palestijnen of Libanezen mogen geen Israelis doden. Dit noemt men ¨terrorisme ¨.

Regel 3 : Israël heeft het recht Arabische burgers te doden; dit noemt men ¨zelfverdediging ¨ of ¨ collaterale schade.¨

Regel 4 : Wanneer Israël teveel burgers doden vraagt de Westerse wereld terughoudendheid. Dit noemt men ¨de reactie van de internationale gemeenschap¨.

Regel 5 : Palestijnen en Libanezen hebben het recht niet Israëlische militairen gevangen te nemen, zelfs geen beperkt aantal, zelfs geen 1 of 2.

Regel 6 : Israël heeft het recht zoveel Palestijnen gevangen te nemen als zij willen. Vandaag zijn er dat 10.000 waaronder 300 kinderen, 1000 Libanezen vastgehouden zonder enig proces. Er is geen grens en het is niet nodig hun schuld te bewijzen of een proces. Dit alles wordt bedoeld met het magische woord : ¨terrorisme ¨.

Regel 7 : Indien je zegt ¨Hezbollah ¨, vergeet niet er aan toe te voegen ¨gesteund door Syrië en Iran ¨.

Regel 8 : Indien je zegt ¨Israël ¨, nooit zeggen ¨ gesteund door de USA, de UK en andere Europese landen¨. De mensen zouden kunnen denken dat het geen eerlijk conflict is.

Regel 9 : wanneer je dichterbij Israël komt, vermeld nooit de woorden, ¨bezette landen ¨, conventies van Genève. Dit zou verwarring kunnen scheppen bij de mensen die naar Fox luisteren.

Regel 10 : Israeli's spreken beter Engels dan Arabieren. Dat is de reden waarom wij hen zoveel mogelijk laten spreken, zodat zij de regels 1 tot 9 kunnen uitleggen. Dit noemt men ¨Neutraal Journalistiek¨.

Regel 11 : Indien je niet akkoord gaat met deze regels of indien je de Arabische kant kiest in plaats van de Israëlische, dan moet je wel een zeer gevaarlijke antisemiet zijn.

Heyndrickx E.

Bron: http://group/assawra/

toch iets vergeten!

Tussen 10 en 11 staat er in het origineel
1 through 9. This is called "Neutral Journalism".

Bron: press@iranembassy.be

Dit is een overdrijving, en

Dit is een overdrijving, en vrij plat. Nooit heb ik in een Europees nieuwsbericht gehoord da gedode Arabieren "collateral damage" zijn. Op enkele Amerikaanse zenders kan je dit soort berichtgeving misschien wel horen, maar zeker niet op al hun zenders.

Wat er wel dikwijls gezegd word is wat de Israëlische verklaring voor een conflict is. Dat is geheel iets anders dan die woorden zelf in de mond nemen. Waar er berichtgeving is, wilt u opinie, of ideologie. Dat hoort niet in de nieuwsuitzending, misschien in Terzake.

Het klopt helemaal.

Leve de Palestijnen!