Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Internationale blokkade Centrum voor Illegalen Refuge te Brugge (2/2)

Internationale blokkade Centrum voor Illegalen Refuge te Brugge (2/2)

BRUGGE - In de vroege ochtend van 31 oktober jongstleden blokkeerden 120 activisten de gesloten centra van Brugge en Vottem (Luik). De activisten, afkomstig uit heel Europa, wilden verhinderen dat er die dag deportaties plaatsvonden. Hiermee kaartte ze het onmenselijke karakter van de Europese migratiepolitiek aan.

Bekijk deel een

IMG_8769.jpg
IMG_8775.jpg
IMG_8788.jpg
IMG_8824.jpg
IMG_8858.jpg
IMG_8928.jpg
IMG_8883.jpg
IMG_8934.jpg
IMG_8938.jpg
IMG_8941.jpg
IMG_8951.jpg

Bewusteloze activist. Er ontstond plots paniek tussen de gearresteerde activisten toen een van hen opmerkte dan een collega activist niet meer ademde nadat hij door de Brugse politie aan het strottenhoofd uit de protesterende groep getrokken werd.

IMG_8955.jpg

Met de knie op het hoofd.

IMG_8976.jpg

Het leek er even op dat de Brugse politie de zekering van een aan de poort hangende activist wou door knippen. Maar na menig protest van op de grond zittende collega-activisten besloten de twee politieagenten toch maar geen handelingen uit te voeren waar ze niet voor bevoegd zijn. Want voor de in de lock-on zittende of hangende activist moet een gespecialiseerd team van de politie ingrijpen.

Bekijk deel een

knap! keep on shooting in a

knap! keep on shooting in a fucked up world
andere fotoreportage, zelfde aktie: klik hier