Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Hermans Anja: straatverbod rond kerncentrale Doel... en Tihange?

Hermans Anja: straatverbod rond kerncentrale Doel... en Tihange?

Tihange- Sommige dingen kunnen soms raar lopen,...anderen zijn dan weer ronduit grappig te noemen,...

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: Tihange kerncentrale.wmv  (35.84 MB)

Neem nu Electrabel,...In februari van dit jaar daagde deze energiereus Hermans Anja voor de Correctionele rechtbank van Dendermonde.Hermans werkte danig op de zenuwen van Electrabel,aangaande haar 2 jaar durende onderzoek rond de veiligheid van de kerncentrale te Doel.Haar rondgewandel op en rond de site van deze kerncentrale leidde tot een veroordeling van 8 maanden effectieve gevangenisstraf, een straatverbod in een perimeter van 500 meter rond de kerncentrale en een geldboete van 1.100 euro.De rechter oordeelde in zijn vonnis dat Anja aan "deviant en koppig gedrag" leed,, haar 12 maal binnendringen op kerncentrale Doel werd omschreven als huisvredebreuk(!) en hij verzon een nieuwe overtreding in het Belgische Strafwetboek om burgerlijke ongehoorzaamheid een nieuwe kwalificering te geven: "Kwaadwillige aanstellerij,..."

Anja tekende beroep aan tegen dit vonnis, en wacht tot de zaak voorkomt in het Hof van Beroep te Gent.

De voornaamste motivatie van Electrabel om Anja te dagvaarden was "Door de aanwezigheid van Hermans de normale exploitatie van de centrale wordt verstoord , én "omdat het moeilijk in te schatten is in welke mate zij vandaag of morgen een reëel gevaar voor de centrale zou kunnen uitmaken".

Of hoe 1 persoon er blijkbaar in slaagt om binnen een kerncentrale van alles in de war te sturen,....door er herhaaldelijk rond te wandelen,...

We vroegen ons af, nu Anja sinds dan blijkbaar door Electrabel als "grote vijand" wordt gezien, wat er zou gebeuren als Anja een bezoek zou brengen aan de kerncentrale van Tihange, tevens uitgebaat door datzelfde Electrabel,....

Gisteren zaterdag 14 november,namen we de proef op de som,...

Standbeeld voor Anja

Weer een staaltje van het klein burgerlijk ouderwetse nietige denken en visie van Vadertje Staat . Anja moet een standbeeld krijgen en minstens 3 miljoen euro op haar bankrekening wegens goede, intelligente en heel moedige burger !!!
Voor het zelfde geld blazen -ze- de Doel-boel op en heel Antwerpen en Belgie is naar de maan !Ignorance and negligence is the mother of all tears and sorrows .....
Zonnepanelen op ieder´s dak = energie + transport GRATIS voor het volk . Nuclair vergif ...komáan ..wakker worden .Gezonde geesten gevraagd !!!

Anja Hermans

Toen ik het nieuws vernam dat zij de cerncentrale van Doel herhaaldelijke malen had bezocht of beter gezegd onderzocht en daar een giftige prijs voor zou moeten betalen, dacht ik aan Gunther Wallraff die eertijds het boek had geschreven 'ik Ali', naar aanleiding van zijn journalistiek onderzoek naar de omstandigheden van buitenlandse fabrieksarbeiders in de Duitse industrie. Een tweede maal heb ik haar op TV gezien in het programma 'Phara' waar ik het gevoel kreeg dat men haar verkleuterde.
Als ik de tekst van uitspraken lees jegens haar actie,(hier op indymedia)wordt diezelfde strategie toegepast mn. haar te verkleuteren en haar te psychologiseren.

@Jef v.r.

En wat zou een "cerncentrale" dan wel kunnen zijn??? Zou dat een centrale kunnen zijn onder het CERN in Genève?

BASTA !

Anja Hermans blijft intelligent vechten tegen de gangsters van Suez - Electrabel, die de electricteit consument oplichten. Die een staat in de staat vormen. Anja is geweldloos burgerlijk ongehoorzaam. En zij niet alleen. Ze maakt deel uit van de anders globalistische beweging. Een tegen het neo liberalisme gericht anti kapitalistisch front. Dat front zegt Basta!

Anja pookt het vuurtje van het verzet op. Zij en haar vrienden worden vandaag als mogenlijke terroristen "gevolgd" met alle middelen waarover de flikken van allerlei pluimage beschikken. Ook Indymedia.be ligt in de vuurlijn. Daarover weldra meer.

Anja steunen is de anders globalistische beweging steunen. Politie, inlichtingen- en veiligheidsdiensten passen de tactiek van het "verstoren" toe, het stalken en intimideren van actievoerders. Keer die tactiek tegen het sisteem. Weiger je te laten disciplineren, normaliseren, je in de hokjes van normen en waarden te laten opsluiten. Voel je vrij, wees vrij, werp angst van je af en durf.

Durf en vele zullen solidair met je zijn. Zoals vele Anja Hermans waarderen en steunen.

Lees:"Anja Hermans veroordeeld tot acht maanden gevangenis":

http://www.indymedia.be/en/node/32001

"Jansen & Janssen", een Nederlandse site die politie en inlichtingen diensten professioneel volgt:

http://www.burojansen.nl

ze heeft groot gelijk!

Ik vind wel dat Anja gelijk heeft door eens die kerncentrale binnen te dringen en de veiligheid te testen... Als Anja het al kan, wat gaat dat worden als Bin Laden is ne x goesting heeft om België écht te laten BARSTEN????

Het is te hopen voor Anja dat ze geen klant is bij Electrabel... anders gaat ze daar wel gekoeioneerd worden denk ik :(

Afin, ik zeg : chapeau voor mensen als Anja!!!! :D

Groetjes

Tinne

Bin Laden

Ja, Bin Laden die in Doel binnendringtis mogelijk .
Echter dementen , marionetten van het systeem zoals Nero ,Himmler of Bush die zelf vuur maken om een politiestaat en oorlog te rechtvaardigen....dat is waarschijnlijker ....!!!
Verander vandaag nog je levensstijl , sluit Kerncentrales , ontwapen alle wapens .Yoga and traditional Martial Arts in schools for our youngsters , basics for a fair society , peace and health ....when basics are no good ....never will there any progress .De mensch evolueerde uit het Steenkooltijdperk naar de Zon .Daarmee creerden zij een Solidaire gemeenschap. De Zon gaf hun geen faktuur .Gratis en Vrijheid hebben veel gemeen .

De commentaar ,...

vandaag 23 november telefoon van VTM.Of ik wat vragen wou beantwoorden.men vond het ook merkwaardig dat er bij niemand een belletje ging rinkelen omrent mijn aanwezigheid/inschrijving.

Om 16:00u wou Electrabel, noch het FANC enige commentaar kwijt,...

19:00u: nieuwsuitzending: Ik wordt door de Staatveiligheid als gevaarlijk beschouwd, en een madam van het FANC zegt dat we nooit cruciale delen hebben bezocht, enkel het infocenter,...

De gids van Electrabel zei in de machinekamer van Tihange 1 nochtans dat "dit een gecontroleerde bewaakte zone is, waar je moet badgen om binnen te geraken,..." en : " de machinekamer is een cruciaal onderdeel van de centrale, hier wordt via de alternator de elektriciteit omgezet, als deze stuk moest gaan is dit nefast,..."

Dus ofwel heb ik met een volle bus 'dames -en heren van een middelbare leeftijd' een collectieve hallucinatie omtrent ons bezoek aan in Tihange 1 gehad,maar dan vraag ik me wel af, wat Electrabel in ons drinken heeft gekapt,...

Ofwel vorm ik feitelijk voor Electrabel plots geen "gevaar" meer,...

Electrabel is nog steeds niet bereid tot enig commentaar,...

De" verdediging" van Electrabel

Electrabel had er blijkbaar bedenktijd voor nodig om enig commentaar te leveren.Hun "verdediging" luidt in Het Nieuwsblad:

"Anja was in de kerncentrale van Tihange altijd vergezeld van een gids, ze was dus nooit alleen,..."

De hamvraag wordt echter niet beantwoord: Hoe ben ik door de screening geraakt?