Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Anja Hermans in kerncentrale Tihange – “De muis tegen de olifant…”

Anja Hermans in kerncentrale Tihange – “De muis tegen de olifant…”

Anja Hermans heeft geen zittend gat. Dat werd dezer dagen opnieuw bewezen. Ze bezocht samen met een bus vol ouderen de kerncentrale van Tihange. Niks bijzonders, zal u zeggen. Dat is het wel wanneer u weet dat Anja begin februari dit jaar door de correctionele rechter in Dendermonde veroordeeld werd tot acht maanden effectief, een geldboete en een “straatverbod” van 500 m rond de kerncentrale van Doel. Waarom ? Hermans voerde als vrije journalist van Indymedia.be twee jaar lang undercover een onderzoek uit naar de veiligheid van de kerncentrale van Doel en publiceerde daarover een lijvig document. Anja gaat in beroep in Gent, wellicht begin 2010. (1)

“Diensten…”

Allerlei veiligheid- en inlichtingen diensten zoals de Veiligheid van de Staat, de Militaire Veiligheid, de flikken en nog een pak andere volgen Anja en haar kenniskring op de voet. Het is voor hen niet de financiële en economische maffia van Suez – Electrabel die een gevaar is voor de openbare orde, dat zijn de “boodschappers” als Anja die deksels van potjes lichten. Dat die diensten een kaas met gaten zijn, wordt dagelijks bewezen. Deze keer met vlag en wimpel.

In de rechtszaal van Dendermonde werd gezegd: “De aanwezigheid van Hermans verstoort de normale exploitatie van de centrale”. Ze werd gedagvaard “omdat het moeilijk in te schatten is in welke mate zij vandaag of morgen een reëel gevaar voor de centrale zou kunnen uitmaken”. Anja heeft de status van “terrorist” en alleen al haar fysieke aanwezigheid betekent alarm! De muis tegen de olifant dus.

De veiligheidsdienst van Doel wordt geacht dit “reëel gevaar” in de computer opgeslagen te hebben. Dan maar naar en volgende centrale van Suez – Electrabel. Die van Tihange. Anja meldde zich braaf zes weken op voorhand aan bij een Brusselse groep ouderen die met de bus naar Tihange vertrok. Die zes weken waren nodig om alle bezoekers te kunnen doorlichten. Tot haar stomme verbazing kon Anja zonder enig probleem mee binnen. Ze filmde er undercover. Ze verklaarde nadien op geen enkel knopje binnen de centrale geduwd te hebben. De “terrorist” droeg ook geen bommengordel. Wel een mini camera dus. Had ze een gordel met springstof laten ontploffen, half Europa lag nu plat door de straling. Ze bewees wat bewezen moest worden; de kerncentrales van Suez – Electrabel zijn zo lek als een zeef. Ze zijn vooral een goudmijn voor een beperkt aantal aandeelhouders dat de energie consumenten oplicht met dure electriciteits prijzen.

Humor…

De anders globalistische beweging die zich richt tegen het neo liberalisme, bulkt van de creatieve ideeën en praktijken. Liefst met een voor iedereen begrijpelijk humoristisch sausje er overheen. Na Doel, wordt met Tihange, Suez – Electrabel voor schut gezet, belachelijk gemaakt door “Uilenspiegel” Anja Hermans. Indymedia.be bracht als primeur de video van dit avontuur op deze site.(2) Even later pikten zowat alle media het op. Want ook dat is een kwaliteit van anders globalistische actievoerders: ze kennen de weg naar de media. En weten de “professionele” media te linken aan de “burgerjournalistiek” van bvb. Indymedia.be.

Zie hier de VTM reportage over deze zaak: http://www.vtm.be/nieuws. (Klik op “Bekijk het nieuws in ons archief”. Maandag 23/11/09 en ga naar “Hermans weer in kerncentrale”)

De energiereus Electrabel slaat jaarlijks met haar zeven Belgische kerncentrales 1,2 miljard woekerwinst uit onze zakken. België is de fiscale speeltuin van Suez, moedermaatschappij van Electrabel. Suez betaald geen belastingen ! Het vormt een machtige maffiose staat in de staat die haar zaakjes achter de schermen regelt. De volgehouden acties van Anja Hermans en haar medestanders zijn prikken in dat monster. Ze komen gezien de reacties van Electrabel pijnlijker aan dan verwacht…

Deze geweldloze, burgerlijke ongehoorzame actie van Anja Hermans is een lichtpuntje in deze donkere dagen. Wanneer u de schemerlamp aansteekt, denk er even aan. En aan uw schandalig hoge electriciteitsrekening. Sinter Klaas zal ze niet betalen…

1 – “Anja Hermans veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf” - http://www.indymedia.be/en/node/32001
2 - “Platformtekst proces” – http://www.indymedia.be/en/node/32167
3 - “Straatverbod rond kerncentrale Doel…En Tihange ?” (Video) - http://www.indymedia.be/en/node/35489

MELTDOWN NIPT VERMEDEN !

Greenpeace Nederland pakt vandaag (24/11/09) uit met een benauwd makend bericht over de kernreactor in Petten. In 2001 ontsnapten het land en een stuk van Europa per toeval aan een kernramp. De reactor in Petten stond dicht bij een "meltdown", het ergst mogenlijke ongeval. Het sinistere gebeuren werd jarenlang stil gehouden. De reacties in Nederland zijn deze die we kennen van Suez-Electrabel. "Niets aan de hand" !

Lees: "Ramp net vermeden".

http://www.greenpeace.nl/news/bijna-meltdown-kerncentrale-p

Kernenergie , olie , gas ,steenkool, thermische centrales

Wanneer ???! Hoe lang nog al dat smerig vergif en gevaar overal en volksuitzuigerij ?
Zijn wij -? de meerderheid van dwazen?- nu echt zo laks , dwaas en laf ? Wat soort -Kiekens en struisvogels -kiest nog altijd voor een bende gevaarlijke demente parasieten anno2009?
Gratis energie moet in de rechten van de mens -U.N.-opgenomen worden .
Gratis propere zonne-energie als recht!Iedereen recht op gratis elektro , een normaal basis verbruik(+/-2500watt) en gratis warmte ....dat is vooruitgang in een sociaal-democratisch democratie .Het vergif en de stank buiten !
Verander vandaag nog je levensstijl , sluit Kerncentrales , ontwapen alle wapens .Yoga and traditional Martial Arts in schools for our youngsters , basics for a fair society , peace and health ....when basics are no good ....never will there any progress .
De Mensch evolueerde uit het Steenkooltijdperk naar de Zon .Daarmee creerden zij een Solidaire gemeenschap. De Zon gaf hun geen faktuur .Gratis en Vrijheid hebben veel gemeen .
Bob Marley = STAND UP FOR YOUR RIGHTS !