Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Antwerpen:Chanoeka viering bij de Joodse Gemeenschap.

Antwerpen:Chanoeka viering bij de Joodse Gemeenschap.

Ieder jaar,op aandringenvan de Lubavitcher Rebbe,worden door Chabad bewegingen wereldwijd in het openbaar kandelaars aangestoken.
Dat gebeurde zondagavond op de Loosplaats in Antwerpen.

IMG_7112.JPG

Van New York tot Jerusalem,van Peru tot Parijs en van Moscow tot Hong-Kong...
Deze kandelaars symboliseren de overwinning van het spirituele over het materiele.Tot op heden markeert 'het Feest van der Lichten' de continue strijd voor spirituele vrijheid. Het Chanoeka wonder illustreert hoe een kleine hoeveelheid licht grote duisternis kan overwinnen.
Vandaag vertaalt deze boodschap zich in de potentie van ieder mens de kwade krachten in de wereld te verdrijven door onvoorwaardelijke liefdagdigheid tot zijn medemens.
"Onze hoop is dat wij volgend jaar de kandelaar zullen aansteken in de Beit Hamikdash in Jerusalem" zei Avriel Rabenou-Namens Chabad Antwerpen- in zijn speech(in het Nederlands!)
Er was ook dank voor de politie voor "hun toezicht",de stad Antwerpen voor "hun begripvolle medewerking" en de jeugddienst van Antwerpen voor de subsidie voor de kinderactiviteiten.
Na deze speech mocht Rabbijn Slavatitsky,leider van de Chabad beweging in Antwerpen,de kandelaar aansteken-8 meter omhoog-.
Volgde daarna het uitdelen van dreidels-sewiewonim.
Voor dat deze viering begon, mochtte de Joodse kinderen(ze waren met een 150-tal)allerlei speeltjes en activiteiten volgen.
Het aansteken eindigd zaterdag bij valavond.
Bekijk een uitgebreide fotoreportage 'full screen', via volgende link:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157622884338673/show/

IMG_9456.JPG
IMG_9525.JPG