Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Amerikaanse politica Palin wordt nieuwslezeres bij Fox News

Amerikaanse politica Palin wordt nieuwslezeres bij Fox News

ANCHORAGE/BRUSSEL (AP, DS) - Sarah Palin gaat werken voor het oerconservatieve Fox News. Het is niet meteen duidelijk vanaf wanneer Palin op het scherm te zien zal zijn, in welke outfits en in welke programma's. Maar Fox News, gesticht door een medewerker van oud-president Ronald Reagan en een spreekbuis voor oerconservatief Amerika, weet nu al zeker dat Palin een kijkcijferkanon wordt.

What goes up

In 2008 kreeg de gouverneur van Alaska, Sarah Palin, in een klap nationale én internationale bekendheid, toen de Republikeinse presidentskandidaat John McCain haar uitkoos voor het vicepresidentschap. Als McCains 'running mate' oogstte de toenmalige gouverneur van Alaska de spot van de Democraten, onder meer wegens haar uitschuivers tijdens interviews. Maar bij de Republikeinse achterban bleef Palin bijzonder populair.

Palin stapte in juli op als gouverneur van Alaska, zeventien maanden voor haar eerste termijn zou aflopen. Dat vroegtijdige ontslag leidde tot heel wat speculaties over haar volgende carrièrezet: zou ze zich vanaf dan voorbereiden op haar eigen kandidatuur voor het Republikeinse kamp, bij de volgende presidentsverkiezingen, in 2012?

'Going rogue'

De voorbije maanden heeft Palin een gigantisch succes geoogst met haar memoires 'Going rogue' (vrij vertaald 'Dwarsliggen'). Voor haar boekpromotie reisde ze tot december heel de VS rond. Bij Fox gaat ze geen praatprogramma presenteren. Fox zelf deelt mee dat Palin de zender onder meer van politiek commentaar en analyse zal voorzien. Zelf is Sarah Palin bijzonder enthousiast: "Het is geweldig om tot een team te behoren dat zoveel belang hecht aan eerlijk en evenwichtig nieuws". Yeah, right.

First we take a look at the sports, later on followed by some political news items

Palin keert met haar baan bij Fox terug naar haar journalistieke roots. Ze werkte in 1988 als sportjournaliste voor een lokaal tv-station in Anchorage. Haar toenmalige baas, John Carpenter, spreekt vol lof over haar journalistieke talent: "Ze was een harde werker en ze hield van het hele proces van televisie maken, niet alleen het deel voor de camera's." Helaas stapte Palin na enkele maanden op, omdat de journalistiek niet genoeg betaalde. Hoeveel Sarah Palin (45) bij Fox News gaat verdienen, wordt niet meegedeeld. Over haar plannen voor de presidentsverkiezingen in 2012 blijft ze vaag.

Palin het weermeisje

Ik zie Palin wel als een weermeisje in een kort minirokje. Ik denk wel dat ze dan nog wat moet oefenen op de windrichtingen en het lezen van de kaart. In ieder geval vrees ik wel dat net zoals bij Sabine Haagedings haar twee hogedrukgebieden in de weg gaan hangen.

Jo

Gepost door Jo
16.01.2010

Tags