Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Documentaire van Michael Moore aan stakingspikket Inbev

Documentaire van Michael Moore aan stakingspikket Inbev

Niet te missen nu vrijdagavond 22 januari om 19u. De film van Michael Moore "Capitalism : a love story" wordt dan vertoond aan het stakingspikket van Inbev te Leuven. Een uniek evenement binnen een schitterend decor. Arbeiders en bedienden die opkomen tegen hun ceo's die schandalige bonussen opstrijken. 1,5 miljoen voor beheerder Jean Luc Dehaene, 40 miljoen euro voor elk van de 40 internationale ceo's en meer dan 80 miljoen euro voor de baas der bazen van Inbev. Ongehoord. De nieuwste film van Michael Moore toont dat kapitalisme geen toekomst heeft. Een andere wereld is mogelijk. De werknemers van Inbev tesamen met hun collega's van Opel tonen de weg. Welkom dus!

Datum: vrijdag 22 januari 2010
Tijd: 19:00 - 22:00
Locatie: Martelarenplein aan de voorkant van het station in Leuven

organisatie

Vorige week donderdag zag ik de film in de bioscoop. Toen dacht ik: die moeten ze aan het piket zien! Zo gezegd, zo gedaan. De distributeur vond het gelijk een machtig plan, dus de film mochten we gratis gebruiken. Een hele week gevochten voor dit. Probeer maar eens een operator en een projector te vinden die een 35mm film kan afspelen op locatie!

Organisatie was een succes; er waren zo'n 150 mensen, denk ik. Ook al was het mijn bedoeling om de film op het piket te krijgen. Maar ja, dat was ineens onmogelijk geworden, na de overwinning op donderdagmiddag. Gelukkig kregen we de kans om naar het Martelarenplein te verhuizen. Het was prachtig om te zien, er zijn TV-opnames gemaakt *(iemand?)* en de meeste mensen hebben, in de bittere kou en met een kop koffie, de film uitgezien.

Ik vin dhe twel spijtig voor de arbeiders, want eigenlijk wilde ik hen deze film laten zien. Maar zij stonden weer op de werkvloer toen wij uiteindelijk de kans zagen om de film te brengen...

Ik weet nu, uit ervaring, dat die film blijft hangen. 2x gezien en weer nieuwe dingen opgestoken, die ik de eerste keer nog niet had gezien. En vooral: 150 mensen 2 uur lang "de oren van het hoofd geblazen" door Moore. Da's goed, vind ik :-)

OP NAAR OPEL!
(hoop ik, oh hoop ik toch, "voor 't echie")

Jo

Gepost door Jo
22.01.2010