Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Belgen blokkeren Britse kernwapenfabriek

Belgen blokkeren Britse kernwapenfabriek

Samen met 800 andere activisten uit Europa heeft een Belgische delegatie van Vredesactie vandaag (maandag) de Britse kernwapenfabriek in Aldermaston geblokkeerd. Ook Nobelprijswinnaars Jody Williams en Máiread Corrigan-Maguire nemen deel aan de actie.

1.JPG

De activisten zullen alle zeven poorten van de fabriek gedurende een dag proberen dicht te houden. De actie is een opwarmertje voor de internationale actiedag van 3 april. Dan vindt op alle kernwapenbasissen in Europa verzet plaats tegen de kernwapenpolitiek.

In het Britse Aldermaston zijn de voorbije jaren verschillende nieuwe installaties opgetrokken, wat erop wijst dat Groot-Brittannië een nieuwe kernkop wil ontwikkelen. De Britse regering heeft al besloten de nucleaire onderzeeërs te vernieuwen.
Non-Proliferatieverdrag

2010 wordt een belangrijk jaar voor de geloofwaardigheid van het Non-Proliferatieverdrag. In mei vindt de Toetsingsconferentie van het Non-Proliferatieverdrag (NPT Review Conference) plaats, terwijl de NAVO haar Strategisch Concept herziet. Politieke gebeurtenissen die opportuniteiten vormen om een nucleaire ontwapening te realiseren.

3.JPG
2.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG