Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Gentse bomspotters graven tunnel naar Kleine Brogel

Gentse bomspotters graven tunnel naar Kleine Brogel

Op zaterdag 13 februari voerden een ploeg Gentse vredesactivisten een symbolische actie aan de militaire basis van Kleine Brogel. Door een tunnel te graven onder de omheining wilden ze de toegang voor toekomstige bomspotters gemakkelijker maken.

Een werkploeg startte met het graven van een voetgangerstunnel, die in het zuiden van de basis een vlotte toegang voor de bomspotters moet voorzien. Een twintigtal militairen hield de graafwerken argwanend in het oog van aan de andere kant van de omheining. Ook de politie kwam even poolshoogte nemen. Het einde van de werken wordt verwacht tegen 3 april, de dag van de grote bomspotting actie.

Er worden de komende weken nog verschillende groepen verwacht die acties en burgerinspecties zullen uitvoeren op de militaire basis in Kleine Brogel. Bomspotters protesteren tegen de atoomwapens die in Kleine Brogel gestationeerd zijn. Ze betreden de militaire basis om te verhinderen dat kernwapens gebruikt kunnen worden.

“We willen onze regering dwingen om de illegale kernwapens te verwijderen” zegt bomspotter Bas Matthynssens, “in de Verenigde Staten is nu er de politieke wil om het kernwapenarsenaal af te bouwen, en in andere Europese landen zoals Duitsland ook. De hoogste tijd voor onze regering om stelling in te nemen”.

Meer info, actietips voor je eigen Doe het Zelf Bomspotting actie en actieverslagen van anderen op www.bomspotting.be