Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / nato game over

3 APRIL 2010: EUROPESE ACTIEDAG TEGEN KERNWAPENS

3 april 2010 wordt er massaal actie gevoerd aan elke Europese NAVO-kernwapenbasis in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië, Turkije, Groot Brittanië en België.
In België verwacht Vredesactie jou in Kleine Brogel. Een grote actie van burgerlijke ongehoorzaamheid zal de basis platleggen.
SCRHRIJF JE NU IN VIA WWW.BOMSPOTTING.BE

Lees meer / 0 comment(s)

De Bomspotting Doe Het Zelf Gids

Wil jij iets doen tegen kernwapens? Schuilt in jou een Bomspotter?
Stap, rijd, fiets, loop tussen nu en mei 2010 naar de militaire basis in Kleine Brogel.

Lees meer / 0 comment(s)

Bomspotters verschalken militairen Kleine Brogel

Eind januari drong een groep anti-kernwapenactivisten binnen op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Tot hun eigen verbazing liepen ze meer dan een uur ongestoord over de landingsbaan, en vervolgens door een openstaande poort tot vlakbij de vliegtuighangars waaronder de kernbommen zijn opgeslagen. Pas na anderhalf uur op de basis werden alle activisten gerechtelijk aangehouden en camera’s en GSMs in beslag genomen.

Lees meer / 0 comment(s)

Gentse bomspotters graven tunnel naar Kleine Brogel

Op zaterdag 13 februari voerden een ploeg Gentse vredesactivisten een symbolische actie aan de militaire basis van Kleine Brogel. Door een tunnel te graven onder de omheining wilden ze de toegang voor toekomstige bomspotters gemakkelijker maken.

Lees meer / 0 comment(s)

NATO on YouTube: "SCARY MOVIE!"

Operatie Gladio kan niet meer rekenen op tv alleen. De jonge tijdsgeest bevindt zich online, op sites zoals YouTube. De NAVO viert z'n zestigste verjaardag met reclamespots van 45 seconden die ons moeten overtuigen dat we (ondanks of dankzij miljardenuitgaven aan massavernietigingswapens?) permanent gevaar lopen.

http://www.youtube.com/watch?v=13fdf_XA8Cc
http://www.youtube.com/watch?v=eymmQm0gLoE
http://www.youtube.com/watch?v=8gZ8NtO5SwM

Lees meer / 0 comment(s)

21 maart 2009 NATO GAME OVER: vredesactivisten sluiten NAVO-hoofdkwartier

Ondanks de massale opkomst van ordediensten, met overvalwagens, een helicopter, met paarden, politie in burger, kilometers prikkeldraad,... geraakten enkele Bomspotters op het militaire terrein om poorten, ramen en deuren te verzegelen. Honderden Bomspotters werden gearresteerd.

Vredesactie en de Bomspotters laten de oorlogsvoorbereidingen van de NAVO niet ongestoord doorgaan. Een militaire alliantie die wereldwijd optreedt, die kernwapens bezit en bereid is ze als eerste te gebruiken, is een gevaar voor de wereldvrede.

Lees meer / 0 comment(s)

NAVO-non-debat in Belgisch parlement

Woensdag 11 maart kwam in het federaal parlement de Kamercommissie Defensie en Buitenlandse Zaken bij elkaar. Ministers De Crem en De Gucht en de Belgische ambassadeur bij de NAVO Van Daele kwamen toelichting geven bij de komende NAVO-top, op 3 en 4 april in Straatsburg. Vredesactie luisterde mee.

Lees meer / 1 comment(s)

Activisten trainen burgerlijke ongehoorzaamheid tegen NAVO in Straatsburg

Op 3 en 4 april viert de NAVO haar 60ste verjaardag in Baden-Baden en Straatsburg. Activisten uit gans Europa grijpen deze top aan om hun protest tegen het militaire bondgenootschap kracht bij te zetten. De coalitie 'Block NATO', waarvan ook Vredesactie deel uitmaakt, zal een aantal geweldloze blokkades organiseren om de werking van de conferentie te verstoren.

Om te tonen hoe dit in zijn werk gaat, organiseerde Block NATO op 8 maart een publieke training in Straatsburg, waarin getoond werd hoe deelnemers worden voorbereid op deze vorm van interventie.

Lees meer / 0 comment(s)

60 jaar NAVO is genoeg: ACTIE-AGENDA

Op 4 april 2009 viert de NAVO haar zestigste verjaardag. De campagne NATO GAME OVER van Vredesactie grijpt opnieuw in. Een militaire alliantie die wereldwijd optreedt, die kernwapens bezit en bereid is ze als eerste te gebruiken, is een gevaar voor de wereldvrede.


21 maart '09, Belgische NATO GAME OVER

Lees meer / 0 comment(s)

NAVO-top in Straatsburg: wat staat er op het spel?

De laatste jaren blonken de NAVO-tops uit in het omzeilen van pijnpunten en het uitstellen van discussies. Tegelijk zat iedereen te wachten op het einde van het Bush-tijdperk om gevoelige vragen aan te pakken. Op de top van Straatsburg wordt de discussie weer geopend. De volgende twee jaar wordt de richting vastgelegd die de NAVO uitgaat. Het is cruciaal om nu van ons te laten horen en onze regeringen ertoe te bewegen op de rem te gaan staan. Wat staat er op het spel?

Afghanistan

Lees meer / 0 comment(s)

31 MAART - 5 APRIL 09: INTERNATIONAAL ACTIEKAMP en TEGENTOP IN STRAATSBURG

Op 3 en 4 april komen de NAVO-regeringsleiders samen in Straatsburg (Frankrijk) en Baden-Baden (Duitsland) voor een top-ontmoeting, waarbij ze ook de 60st verjaardag van de NAVO willen vieren. Een breed scala van vredesbeweging en andere sociale bewegingen mobiliseert om duidelijk te maken dat ze eerder de begrafenis van de NAVO wensen.

Lees meer / 0 comment(s)

Nieuwe militaire transporten voor Amerikaanse oorlogen langs onze havens

Opnieuw wordt via onze havens en luchthavens Amerikaans oorlogsmaterieel naar de oorlogen in Irak en Afghanistan verscheept. Met dank aan de NAVO...

Lees meer / 0 comment(s)

Klacht indienen

Ook ik was verontwaardigd over het geweld dat de ordediensten tijdens NATO Game tegen ons gebruikten. Om de provocaties en het fysiek geweld van de politie nederig te ondergaan was een stevige brok zelfbeheersing nodig. Van doorwinterde Bomspotters hoorde ik dat het de eerste keer is dat de actievoerders zo hardhandig werden aangepakt.

Lees meer / 3 comment(s)

[NATO Game Over!] Op reportage: Hoe het niet moet

Vandaag op stap geweest voor een reportage over NATO-Game over. Het was echt een voorbeeld van hoe het niet moet.
Het begon met het vergeten van GSM.
Dan had ik ook nog het slechte idee om met een nieuw fototoestel op stap te gaan. Dat is een van eerste lessen die ze geven aan fotografen en cameramannen: ga niet op stap met materiaal dat je niet kent. Een fantastisch toestel, zeker weten, maar ik ken het toestel nauwelijks waardoor je nog heel wat aandacht nodig voor het toestel en niet met de reportage.

Lees meer / 3 comment(s)

Gentse Actietraining: fotoverslagje

De Gentse actietraining op 1 maart was een succes!
Op de foto's hieronder zie je hoe we op een leuke,
interactieve manier werden klaargestoomd
voor de actie op 22 maart..

Lees meer / 0 comment(s)

Het Belgische NAVO-debat, eindelijk ook in het parlement

Vandaag was er in de Kamer een hoorzitting over de komende Navo-top van Boekarest in april met zowel minister De Crem als minister De Gucht. Het moment om te weten te komen welke standpunten de Belgische regering nu eigenlijk binnen de NAVO verdedigt, dus ging ik eens een kijkje nemen. Het werd een teleurstellende ervaring, want welk standpunt België over heikele onderwerpen zoals missile defense inneemt kwamen we niet te weten. Tenzij de boodschap is dat België geen standpunt heeft en zwijgt tot dat de bondgenoten ons vertellen wat ons standpunt is.

Lees meer / 0 comment(s)

Benefietfuif la BOUM.. 13 maart, Gent met Bolwerkfanfare en Greenforward!

la BOUM! - benefietfuif voor NATO GAME OVER

Op 13 maart in de JOC Minus One (Rabot, Gent), vanaf 21u.

Reggae, Gipsy, Ska, Wereldmuziek.

met JAH INSPIRATION SOUND
RUBBADUB DIET'N
BOLWERKFANFARE (22u)

vvk 4 euro (wereldwinkel Lammerstraat)
add 5 euro

la boum 300 pix.gif

Lees meer / 0 comment(s)