Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Koninklijke telefoons aftappen is een brug te ver

Koninklijke telefoons aftappen is een brug te ver

Een media-schandaal in Londen heeft onlangs boven water gebracht in welke mate sommige journalisten – gedreven door commerciële druk naar sensatie – een loopje nemen met de privacy.
Royalty journalist Clive Goodman van News of The World (NoW) had gedurende maanden de voicemail van prins Charles, en diens zonen Harry en William, afgetapt. Voor de rechtbank pleitte de journalist schuldig en zijn blad News of The World verontschuldigt zich uitvoerig tegenover de koninklijke familie.
Wanneer de schending van de privacy koninklijke telefoons betreft is dat blijkbaar een brug te ver.

Een weinig opgemerkt getuigenis in de rechtzaak maakt duidelijk hoe enorm verspreid de ongeoorloofde praktijken in werkelijkheid zijn. Een privé-detective verklaarde voor de rechter dat in zijn klantenboekje wel 40 journalisten staan voor wie hij ‘speciale opdrachten’ vervult. Dat kwam neer op smeuïge informatie vergaren over privé-personen welke de journalisten niet op de gewone professionele manier kunnen aan de weet komen.

pvl

Gepost door pvl
06.12.2006

Tags