Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Vrouwenketting rond de Groenplaats

[Fotoreportage] Vrouwenketting rond de Groenplaats

Op 15 januari vormden enkele honderden vrouwen een ketting op de Groenplaats om te protesteren tegen het hoofddoekenverbod.

http://www.brandpunt23.com/

Leo Wolfs vrouwenketting02.JPG
Leo Wolfs vrouwenketting03.JPG
Leo Wolfs vrouwenketting00.JPG

reactie hoofdoeken verbod!!

Ik vind het zo goed dat deze vrouwen op komen voor zichtzelf. Zo krijgen we tenminste een andere beeld dan we van de moslim vrouw vaak voorgeschoteld krijgen.
Deze vrouwen zijn zelfstandige vrouwen, die opkomen via democratische weg, voor hun fundamentele recht op eigen keuzes.
Ik schaam me dood dat zo wetten, als hoofdoek verbod,in onze democtratische land kunnen gestemd worden .
Onze westerse idee dat vrouwen bij ons alle rechten hebben om zich te ontwikkelen,te emanciperen enz..Ja die klopt idd, alle vrouwen hebben bij 'ons' genoeg kansen en rechten om zich te emanciperen.Ow een detailtje vergeten ,op voorwaarde dat het geen moslims zijn natuurlijk.
Tenzij ze zich anders voordoen dan ze zijn, JA mss aanvaarden we ze dan wel, en geven we ze gelijke rechten. mss dan nog. En als ze zich helemaal verzette tegen de islam, tegen hoofdoeken, enz, ja dan zijn ze helemaal binnen !! ze krijgen een ere plaats en dienen als voorbeeldfuncite voor de andere 'alochtone' moslima's. Men schrijft over ze, bewonderd ze, men leest hun boeken, en men neemt interviews van ze af..enz.. En ja voor de overige moslima's hier in onze 'verlichte' westerse samenleving--> het fornuis!!werk en gelijke kansen mogen jullie naar fluiten.. leuk, kunnen we tenminste blijven zeggen dat islam vrouwen onderdrukt, dat moslima's geen vrije keuzes kunnen maken, dat ze dom en achtergesteld zijn ten op zichte van ons de vrije vrouwen uit het westen..IK HOOP VAN HARTE DAT DEZE ONZIN OVER HOOFDOEKEN VERBIEDEN ZO SNEL MOGELIJK STOPT! past gewoon niet in een democratie.

"(belga) - De betoging vond

"(belga) - De betoging vond plaats in de buurt van het mausoleum van de stichter van de moderne Turkse republiek, Mustafa Kemal Ataturk. De manifestanten, die minstens met 30.000 waren, willen het behoud van de strikte scheiding tussen kerk en staat. "

Mss nog niet gezien maar ALLEEN in belgie willen die 'zogezegde' moslim vrouwen hoofddoeken dragen in scholen en op het werk enz.. waarom? en dan zeg je dat ze worden onderdrukt en dat we ze lomp beschouwen, uiteraard zijn ze lomp. ik zou zelf nooit een moslim vrouw aannemen op mijn werk als ze weigeren hun hoofddoek uit te doen. draag je zelf een pet of muts als je gaat werken? en waar staat in de 'koran' dat je verplicht een hoofddoek moet dragen? nergens dus.. het is gewoon ronduit idioot die betogingen. Wij moette ons WEERAL aanpassen aan hun behoeften..