Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Bank voert campagne tegen de criminaliteit in Zuid-Afrika

Bank voert campagne tegen de criminaliteit in Zuid-Afrika

Dit weekend kon men in verschillende Zuid-Afrikaanse kranten lezen dat President Thabo Mbeki niet genoeg aandacht besteed aan de criminaliteit die er momenteel heerst in het land. Elke dag puilen de kranten uit van misdaadnieuws. Overvallen, verkrachtingen en moorden zijn scheer en inslag in Zuid-Afrika.
Vorig jaar registreerde men 18 528 moorden, 54 926 verkrachtingen en 119 726 hevige diefstallen en dit zijn enkel de gemelde misdaden.

De bank, First National Bank(FNB) trok dit weekend zijn multimillion-randinitiatief terug om President Thabo Mbeki onder druk zetten om misdaadpreventie tot zijn eerste prioriteit te maken.
Themba Maseko (kabinetswoordvoerder) zei de campagne een vorm van aansporing tegen Mbeki was.
De bank was van plan om 1.5 miljoen affiches af te drukken die een port-betaalde brief bevat gericht aan aan Eerbare M. TM Mbeki. Zuid-Afrikanen werden aangemoedigd om Mbeki hun persoonlijke verhalen te verzenden hoe de misdaad hun leven had geraakt.

De eerste Nationale Bank (FNB) zal met zijn anti-misdaadcampagne op latere tot hiertoe onbekende datum doorgaan.

Vandaag melden de kranten dat Mbeki krijgt steun van Business Against Crime(BAC) Een cheque ter waarde van R1,336-Miljoen, werd overhandigd om in de bestrijding van voertuigmisdaad te ondersteunen.
Business Against Crime werd opgericht in 1996 als antwoord op een verzoek van de toenmalige president Nelson Mandela die de zakenwereld uitnodigde om met de overheid de misdaad te bestrijden. De organisatie wil de inspanningen van de Overheid steunen door zijn middelen.

http://www.mg.co.za/articlePage.aspx?articleid=297925&area=/breaking_new...

http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=13&art_id=qw11706852624...

http://www.mg.co.za/articlePage.aspx?articleid=298069&area=/breaking_new...

Hopelijk wordt dit geld van

Hopelijk wordt dit geld van BAC op een correcte manier besteed en wordt er niet enkel actueel de misdaad bestreden maar ook preventief gewerkt en meer aandacht aan de oorzaken van de criminaliteit besteed.

Diederik

Gepost door Diederik
05.02.2007