Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Op naar een 'papierloze' New York Times

Op naar een 'papierloze' New York Times

''Ik weet niet of wij over vijf jaar nog de Times (NYT) zullen drukken. En weet je wat? Het kan me eigenlijk niet zoveel schelen''.
De woorden komen van Arthur Sulzberger, eigenaar van de New York Times, in een interview met de Israelische krant Haaretz.

Volgens Sulzberger is zijn gerenommeerde krant ''een pad ingeslagen dat zal eindigen op de dag dat we beslissen om te stoppen de krant nog te drukken.''

''Dat zal dan het einde zijn van de overgangsperiode. Het wordt nog een lange weg, met hinderpalen en obstakels'', zegt de eigenaar van de NYT. ''Maar ik zie geen zwart gat opdoemen aan het einde van de rit''.

Het is wellicht voor het eerst dat de eigenaar van een wereldkrant openlijk aangeeft dat het einde van de papieren krant in zicht is.
En dat zijn kranten-business nu verwikkeld zit in een lange kronkelige overgang om als nieuwmedium te overleven in het internet tijdperk.

pvl

Gepost door pvl
08.03.2007

Tags