Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Fotografen loslopend wild?

Fotografen loslopend wild?

Fotografen die verslag willen uitbrengen van de G8-top in Heiligendamm begin juni dit jaar moeten met een aantal belangrijke zaken rekening houden.

Op sommige plekken riskeren fotografen in elkaar te worden geslagen, terwijl in andere landen betogingen vooral lijken te bestaan uit fotografen.
Er zijn debatten over de relevantie van foto's en het gebruik van foto's door de mainstream media om leugens over de protesten te verspreiden.
Het moet duidelijk zijn dat Indymedia.be foto's ziet als een middel om het protest duidelijk in beeld te brengen, en een sfeerbeeld te kunnen tonen aan diegenen die op het thuisfront de protesten volgen. Ook lijkt het voor ons logisch dat er foto's en video's worden gemaakt op betogingen en bij protesten, want op straat komen betekent toch dat je gezien en gehoord wil worden.
Daarnaast is het zo dat in Duitsland foto- en videomateriaal gebruikt mogen worden als bewijsmateriaal in de rechtbank. Daardoor is de politie ook bevoegd om éénieders foto- of videomateriaal in beslag te nemen.
Daarom raden wij iedereen aan om zich professioneel te gedragen, en ook zelf te overdenken wat je nu in beeld wilt brengen.
Indien je met je lens vlak op rellen of onlusten staat, is de kans natuurlijk groter dat de politie je materiaal in beslag zal nemen.

Gilles

Gepost door Gilles
19.03.2007

Tags