Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Documentaire over tienermoeders bekroond met Dirk Vandersypen Award

Documentaire over tienermoeders bekroond met Dirk Vandersypen Award

De documentaire "De niña a madre" van de Franse cineaste Florence Jaugey heeft vrijdag de zesde Dirk Vandersypen Award in de wacht gesleept. De internationale prijs, in samenwerking met de Vooruit, Canvas en Radio 1, bekroont de beste documentaire over Latijns-Amerika. Aan de prijs is een geldsom van 2.500 euro en een bronzen beeld van beeldhouwer Willy Peeters verbonden.

IMG_1296.JPG

"De niña a madre" vertelt het verhaal van drie Nicaraguaanse tienermoeders tussen 14 en 16 jaar oud. Geen van hen had verwacht dat ze zo jong al moeder zouden worden. De film toont hun prille zwangerschap, hun blijdschap en onzekerheid, de geboorte van hun kind en hun nieuwe leven.

Florence Jaugey is geboren in Frankrijk maar woont al geruime tijd in Nicaragua. Samen met haar (camera-) man richtte ze er het productieshuis ‘Camila Films’ op. In 1998 won ze al een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn. De Award werd haar overhandigd door Ann De Roo, partner van wijlen Dirk Vandersypen en moeder van zijn zoon.

Dirk Vandersypen stond bekend om zijn indringende en geëngageerde reportages over Latijns- Amerika. De Award wordt dan ook uitgereikt om journalisten, tv- en videomakers te stimuleren om Latijns-Amerika "op een onafhankelijke en authentieke manier in beeld te blijven brengen".

Nooit eerder waren er zoveel inzendingen en nooit eerder was de geografische spreiding van de inzendingen zo groot. Voor de eerste keer was ook België goed vertegenwoordigd met vijf inzendingen.

"De niña a madre" wordt op 28 maart uitgezonden op Canvas in het programma "Sterke verhalen".

writing skills

wauw, this girl knows good writing!
great writing skills, i'm suprised!
i'm jealous!